
Fisker
SEKTÖREL
› Fisker, üretimini durdurdu!
Fisker, üretimini durdurdu!
03 Aralık 2012 / 22:17 Fisker, Karma modelinin üretimini pil tedariğinde sıkıntı yaşadığı için durdurdu

Amerikan otomobil üreticisi Fisker, Karma Plug-in modelinin üretimini durdurdu. Üretimin durmasının temel sebebinin, firmaya lityum-iyon pil tedarik eden A123 Systems Inc. Şirketinin iflası olduğu belirtiliyor. Şirket CEO’su Tony Pozawatz, “Üretimimiz durdu, çünkü elimizde pil yok, bu yüzden de üretime şimdilik devam edemiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. Ayrıca Pozawatz, ellerindeki pil stoğunun da oldukça az olduğunu ve Fisker’e pil üreten tek şirket konumundaki A123 Systems’in önümüzdeki ay içinde de el değiştirmesinin mümkün görünmediğini söylüyor. Tony Pozawatz, A123’ün Johnson Controls ya da Wanxiang şirketlerinden herhangi biri tarafından satın alınmasının olumlu olacağını, ancak yine de farklı bir şirketle çalışmanın pillerin yeniden test edilip değerlendirmesi anlamına geldiğini dile getiriyor. Bu süreç ise yaklaşık bir yıla tekabül ediyor.
Kumanda pillerinden elektrikli otomobil bataryalarına kadar birçok pil üreten A123, geçtiğimiz ay Çinli Wanxiang şirketinden 50 Milyon Dolar almış, öncesinde ABD Enerji Bakanlığı’ndan da kredi desteği görmüştü.
Haber: Kerem TOKMAK
Kumanda pillerinden elektrikli otomobil bataryalarına kadar birçok pil üreten A123, geçtiğimiz ay Çinli Wanxiang şirketinden 50 Milyon Dolar almış, öncesinde ABD Enerji Bakanlığı’ndan da kredi desteği görmüştü.
Haber: Kerem TOKMAK
Fisker Foto Galeri
Tüm Fisker Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR
-
Dacia, 2026’ya yenilenen model ailesiyle girdi
Dacia, Sandero'nun ardından Jogger ve Logan’ı da 2026’da Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor
-
Microlino Ataşehir’de
Borusan Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye’de satışa sunulan Microlino, showroom ağını genişletmeye devam ediyor
-
Scudo Kamyonet yerli üretimle satışta
FIAT Professional, Tofaş’ta üretilen 150 HP’lik yeni Scudo Kamyonet’i Türkiye pazarına sundu
-
Jeep Compass e-Hybrid satışa çıktı
145 beygirlik 48V hibrit motorla gelen yeni Compass e-Hybrid'in fiyatı 2.620.000 TL’den başlıyor
-
Togg Basketbol Milli Takımlarının ana sponsoru oldu
Togg, Türkiye Basketbol Federasyonu ile üç yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı
-
Opel Corsa ve Mokka'nın 48V hafif hibrit motor seçenekleri Türkiye'de...
Opel, B-HB segmentindeki Corsa ve B-SUV sınıfındaki Mokka modellerinin 48V hibrit versiyonlarını Türkiye pazarına sundu
-
Hyundai'nin Çekya fabrikası 5 milyonu aştı
Hyundai'nin Çekya’daki Nošovice fabrikasında üretilen 5 milyonuncu araç bir Tucson Hybrid oldu
-
MG'nin Hybrid+ teknolojili modelleri Türkiye'de
MG, Hybrid+ teknolojisine sahip yeni ZS ve HS modellerini satışa sundu


































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS