SEKTÖREL › Fluence Z.E. Aralık'ta satışa sunuluyor

Fluence Z.E. Aralık'ta satışa sunuluyor

03 Kasım 2011 / 00:20 Renault'nun ülkemizde üretilen elektrikli modeli Fluence Z.E. önümüzdeki aydan itibaren Türkiye pazarında...

Fluence Z.E. Aralık'ta satışa sunuluyor
Yüzde 100 elektrikli Renault Fluence Z.E. Aralık ayından itibaren Türkiye pazarına sunuluyor. Otomobilin ülkemizdeki fiyatı henüz açıklanmıyor, ancak söylentiler Avrupa'daki ile yakın bir fiyata sahip olacağı yönünde. Fluence Z.E. Fransa'da 20.900 Euro ile 26.900 Euro arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor. Fluence Z.E.nin bataryaları bu fiyatlara dahil değil, bataryalar aylık olarak 79 Euro'ya kiralanıyor. Bu uygulamanın sebebi, bataryaların maliyetinin yüksek olması.

70 kW güç ve 226 Nm tork üreten bir elektrikli motora sahip olan Fluence Z.E, pilleri tam doluyken 185 km'lik bir menzil sunuyor. 0'dan 100 km/s hıza 13.5 saniyede çıkan otomobilin maksimum hızıysa 135 km/s olarak sınırlandırılmış. Pillerinin standart şarj işlemi 6 ile 8 saat arasında gerçekleştirilen Fluence Z.E., özel bir kablo ile 220V ev prizine bağlanaraksa 10-12 saat arasında yüzde 100 şarj edilmiş oluyor.

Renault, 2020’ye kadar, elektrikli araçların dünya pazarının % 10’unu oluşturacağını tahmin ediyor. Renault-Nissan İttifakı’nın hedefi, 2016’ya kadar yollarda olacak 1,5 milyon Renault ve Nissan elektrik motorlu aracı ile bu yeni ulaşımın aktörü olmak. Bunu gerçekleştirmek için İttifak, Sıfır Emisyonlu programında 4 milyar euro tutarında bir yatırım yapıyor  ve 2 bin kişilik bir ekip bu devrimsel nitelikteki teknoloji konusunda çalışıyor.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar elektrik motorlu araçlar konusunda; "Uzun bir süredir bahsettiğimiz elektrik motorlu otomobiller artık gerçek hayatın bir parçası olmak için gün sayıyor. Fluence Z.E.önümüzdeki aydan itibaren Türkiye’de yollara çıkıyor. Çevreye saygılı, sessiz ve bu devrimsel değişimde öncü olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Renault Fluence Z.E., Türkiye’de Bursa’nın OYAK-Renault fabrikasında  konvansiyonel termik motorlu versiyonlarla  aynı  üretim bandında üretiliyor.

ÇOK OKUNANLAR