GÜNDEM › Flybrid KERS sistemiyle %25 yakıt tasarrufu...

Flybrid KERS sistemiyle %25 yakıt tasarrufu...

30 Mart 2014 / 20:07 Volvo'nun volanlı KERS sisteminin yüzde 25’e kadar yakıt tasarrufu sağladığı iddia ediliyor

Flybrid KERS sistemiyle %25 yakıt tasarrufu...

Volvo Flybrid KERS sistemini neredeyse üç yıl önce tanıtmıştı, ancak marka bu teknolojinin yakıt tasarrufu teknolojisi hakkında yeni detaylar açıkladı.

Şu anda İsveç ve Britanya’da testlerine devam edilen volan bazlı hibrit sistem 80 bg’ye kadar ekstra güç ve yüzde 25’e kadar yakıt tasarrufu sunabiliyor. 254 bg güç üreten beş silindirli T5 motora sahip bir S60 prototipi üzerinde test edilen bu sistem fren yapıldığında 6 kg ağırlığındaki bir volanı 60.000 d/d’ye kadar çeviriyor, gaza basıldığında ise volanda depolanmış olan bu enerji özel tasarıma sahip bir şanzımanın üzerinden arka tekerleklere aktarılıyor.

Volvo’nun Aktarma Organları Mühendisliği Başkan Yardımcısı Derek Crabb bu yeni sistemi, “Volan’da depolanan enerji otomobile kısa periyotlarda güç vermek için yeterli güce sahip. Bu durum yakıt tasarrufu üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahip. Yaptığımız hesaplamalar geleneksel motorun bu sistemle birlikte yeni resmi Avrupa Sürüş Döngüsü’ne göre yüzde 50 daha az çalışabileceğini gösteriyor.” diyerek açıkladı.

Yakıt tasarrufu sağlamanın yanında Flybrid KERS sistemi prototipin 0-100 km/s hızlanmasını standart otomobile göre 1.5 sn daha hızlı tamamlamasını sağlıyor. Bu sistem otomobile aynı zamanda part-time dört tekerlekten çekiş sistemi sağlayarak hızlanma sırasında otomobilin daha iyi bir tutunma ve stabiliteye sahip olmasına yardımcı oluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR