SEKTÖREL › Ford B-MAX Türkiye'de...

Ford B-MAX Türkiye'de...

05 Ekim 2012 / 21:21 Ford'un küçük MPV modeli B-MAX, 38.250 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Ford B-MAX Türkiye'de...
Ford'un yepyeni modeli B-MAX, Ekim ayı itibarı ile satışa sunuldu. 38.250 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyan otomobil; biri dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneğine sahip. B-MAX'in benzinli motor gamında 90 bg gücünde 1.4 litrelik ve 105 bg güç üreten 1.6 litrelik Duratec benzinliler ile 120 bg gücünde, ödüllü 1.0 litrelik EcoBoost motor yer alıyor. Dizel versiyondaysa 75 bg’lik güce sahip 1.5 litrelik TDCi motor görev yapıyor. B-MAX'in 1.6 litrelik motoru 6-ileri otomatik Powershift şanzıman ile sunulurken, diğer motor seçenekleriyse 5-ileri düz vitesle kombine edilmiş.

Trend ve Titanium adında iki farklı donanım paketiyle sunulan B-MAX'te Dinamik Tork Kontrol Sistemi, ESP, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Lastik Basınç Takip Sistemi gibi özellikler standart olarak sunuluyor. B-MAX, düşük hızlarda öndeki araç ile çarpışmayı otomatik olarak engelleyen Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi'ni segmentinde sunan ilk araç olma özelliğini taşıyor.

B-MAX'teki en önemli özelliklerden biri de, iki kapı arasındaki B-sütunu olarak adlandırılan direğin, aracın kapılarına gizlenmiş olması. Bu özelliğiyle tasarımda bir çağ açan B-MAX, bu sayede 1.5 metrelik kapı aralığı ile benzersiz bir kabin erişimi sağlıyor. Buna ek olarak otomobil, ön ve arka yolcu koltuklarının kolayca 7 farklı şekilde katlanmasıyla, iç mekanda kullanıcılarına 2.35 metreye varan uzunlukta benzersiz yük alanı da sağlıyor.

ÇOK OKUNANLAR