YENİ MODELLER › Ford crossover modeli Kuga'yı yeniledi

Ford crossover modeli Kuga'yı yeniledi

20 Şubat 2016 / 14:53 Elden geçirilen crossover, yeni far ve stoplarının yanı sıra daha kaslı gövdesi ile dikkat çekiyor

Ford crossover modeli Kuga'yı yeniledi

Ford, Kuga modelinin makyajlı Avrupa versiyonunu ortaya çıkarttı. Yeni crossover makyaj operasyonu ile birlikte altıgen şeklinde büyük bir ızgaraya, LED gündüz farlarını bünyesinde barındıran yeni farlara, büyüklükleri 17 inç ile 19 inç arasında değişen yeni jant seçeneklerine ve elden geçirilmiş stoplara kavuşmuş.

Ford mühendis ve tasarımcıları makyajlı Kuga’nın iç mekanında ise opsiyonel olarak ısıtma sistemine sahip olabilen yeni bir direksiyon simidine, elden geçirilmiş klima kontrollerine, elektronik el frenine ve kapı kilidi göstergesine yer vermiş. Bunların yanı sıra Ford’un SYNC 3 infotainment sistemine de sahip olan crossover’ın bu sistemi Android Auto ve Apple CarPlay’i destekliyor. Ford yenilediği modeli Kuga’yı ilk kez adaptif far sistemi, tork yönlendirme sistemi ve elden geçirilmiş (artık 50 km/s’ye kadar çalışabilen) Aktif Şehiriçi Çarpışma Önleyici Fren sistemi ile birlikte sunuyor.

Ford’un yenilediği modelinde yer verdiği en büyük değişikliklerden biri ise 120 bg gücündeki dört silindirli 1.5-litre hacimli TDCi dizel motor. Yalnızca önden çekişli olarak sunulacak olan bu motor seçeneğinin Ford’un diğer modellerinde olduğu gibi otomatik şanzıman seçeneğine de sahip olacağı tahmin ediliyor. Bu motorun yanı sıra yenilenen Kuga, 150 bg’lik 2-litre hacimli TDCi dizel ve 120 bg, 150 bg ve 182 bg’lik versiyonlara sahip olan 1.5-litre hacimli EcoBoost benzinli turbo motor seçenekleri ile birlikte sunuluyor. Ford, makyajlı Kuga’yı 2016 yılının son çeyreğinde satışa sunmayı planlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR