YENİ MODELLER › Ford “en sıcak” Fiesta’yı Cenevre’de tanıtıyor

Ford “en sıcak” Fiesta’yı Cenevre’de tanıtıyor

01 Mart 2016 / 21:45 Ford Fiesta ST200, şimdiye kadar üretilmiş en güçlü seri üretim Fiesta olma özelliğini taşıyor

Ford “en sıcak” Fiesta’yı Cenevre’de tanıtıyor

Ford, Cenevre Otomobil Fuarı’nda şimdiye kadar ürettiği en güçlü seri üretim Fiesta’yı gösteriyor. Özel olarak kalibre edilmiş 1.6-litre hacimli dört silindirli EcoBoost turbo benzinli motorundan 200 bg güç ve 290 Nm tork elde eden yeni model, 0-100 km/s hızlanmasını 6.7 sn’de tamamlıyor ve hızlanmayı 230 km/s’ye kadar sürdürebiliyor. Elden geçirilmiş motorunun yanı sıra özel Fırtına Grisi dış renge, kırmızı renkte fren kaliperlerine ve 17 inçlik mat siyah alaşım jantlara sahip olan yeni modelin iç mekanında ise gümüş renkte dikişlere sahip Recaro ön koltuklar, ışıklandırmalı kapı eşiği plakaları ve gümüş renkte detaylara sahip özel kemerler yer alıyor.

Ford Avrupa Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Joe Bakaj, “Fiesta ST sahipleri ve eleştirmenler tarafından içten bir şekilde beğeniliyor. ST200, bu özel sürücü otomobilini yeni bir güç ve performans seviyesine çıkarıyor. Bu modelin gelecekte bir klasik olacağını düşünüyorum.” sözleriyle yeni modele olan inancını dile getiriyor.

Ford, Fiesta ST200’ün üretimine Haziran ayında başlayacağını ve Avrupa teslimatlarının üretime başlanmasının hemen ardından gerçekleşmeye başlanacağını açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR