YENİ MODELLER › Ford Evos Concept

Ford Evos Concept

04 Eylül 2011 / 13:49 Ford'un Evos adındaki konsept otomobili, markanın tasarım anlayışında önemli bir dönüşüme işaret ediyor

Ford Evos Concept
Özel olarak Ford'un yeni yüzü hakkında ön bilgi vermek için geliştirilen Evos Concept, gelecekteki global Ford modellerinde uygulanacak yeni bir dış ve iç tasarım terminolojisi sunuyor. Evos Concept yeni ve çarpıcı bir siluete sahip. ‘Fastback’ olarak tarif edilen tavan çizgisiyle aerodinamik verimliliğe işaret edildiği açıklanıyor. İnce tavan direklerininse aracın hafifliğine vurgu yaptığı ve otomobilin çevik ve kolay hareket eden bir genel karaktere sahip olduğuna işaret ettiği belirtiliyor.

Kaslı ön ve arka çamurlukları, gövdenin alt kısmında yer alan uzun karakter çizgisi, ince far ve stopları ve arkadaki difüzörüyle sportif bir görünüm sunan bu dört kapılı konseptin en çarpıcı bölümüyle hiç şüphe yok ki birbirine ters şekilde yukarı doğru açılan kapıları oluyor. Kapılar bazı gövde panelleriyle entegre tasarlanmış. Mesela ön kapılar tavanla birlikte, arka kapılarsa arka çamurluklarla birlikte açılıyor ve bu da ortaya Transformers filmindeki otobotları anımsatan fütüristik bir görüntü çıkarıyor.  Evos’un mavi renk aydınlatmalara yer verilen kabini de çarpıcı bir görünüme sahip. 4 kişilik bir otomobil olan Evos’ta sürücü koltuğunda kırmızı, diğer koltuklardaysa açık gri renk kaplama tercih edilmiş.

Konseptin tasarımdan Sorumlu Grup Başkan Yardımcısı ve Genel Tasarım Şefi J. Mays, Evos ile ilgili olarak; "Ford Evos Concept, global tasarım ekibinin yaratıcılığının güçlü bir ifadesi ve gelecekteki ürünlerimiz için sahip olduğumuz ilgi çekici vizyonu vurguluyor. Dünya çapındaki yeni müşterilerin bütün ürünlerde daha seçkin bir tasarım dili isteyen, daha yüksek beklentilere sahip olduğuna inanıyoruz. Tüketicilerle ilgili bu anlayış, bu yeni tasarım DNA'sının şekillendirilmesinde önemli bir rol oynadı." açıklamasında bulunuyor. Mays, "Ford Evos Concept'in Ford tasarımının nereye gittiğiyle ilgili net bir mesaj vermesini istedik; amacımız kullanımı eğlenceli, seçkin bir çekiciliğe sahip ama her şeyden önce çarpıcı güzellikte araçlar oluşturmak " dedi. "Bu vizyonun ilk meyvesi tahmin edeceğinizden çok daha erken hazır olacak; dört yıl sonra değil dört ay sonra göreceksiniz. Bu yeni Ford tasarımını içeren ilk seri üretim otomobilimizi dünya çapında müşterilerimize sunmak için sabırsızlanıyoruz."

ÇOK OKUNANLAR