YENİ MODELLER › Ford Fiesta tamamen yenilendi!

Ford Fiesta tamamen yenilendi!

30 Kasım 2016 / 17:53 Ford’un yeni B segment temsilcisi dört farklı versiyona kavuştu

Ford Fiesta tamamen yenilendi!

Ford, yedinci jenerasyon Fiesta’nın üzerindeki örtüyü Almanya’nın Köln şehrinde düzenlediği etkinlikte kaldırdı. Mavi Oval armalı üreticinin tamamen yeni jenerasyon olarak tanımladığı otomobil, tasarım açısından markanın şu anda satışta yer alan modelinin kapsamlı ve başarılı bir şekilde elden geçirilmiş versiyonu gibi görünüyor. Active, ST, Vignale ve Titanium olmak üzere dört farklı versiyona sahip olacak olan otomobil, daha kalın farları bünyesinde barındıran yeni burnu, yeni profil tasarımı ve yatay stopları bünyesinde barındıran yeni arka kısmı ile altıncı jenerasyona kıyasla farkını net bir şekilde belli ediyor. Yeni tasarımının yanı sıra 4.040 mm uzunluğu ve 1.734 mm genişliği ile altıncı jenerasyona kıyasla 71 mm daha uzun ve 12 mm daha geniş olan yeni Fiesta’nın şasisinin de yüzde 15 sertleştirildiğinin de altı çiziliyor.

Daha yumuşak hatları ile birlikte oldukça şık bir tasarıma sahip olan yeni Fiesta’nın tamamen yeni iç mekanı ise artık çok daha modern görünüyor. Ford tasarımcılarının ön konsolun ortasına yüksek bir pozisyonda konuşlandırdığı, otomobilin donanım seviyesine göre 4.2, 6.5 ve 8 inçlik versiyonlara sahip olan dokunmatik ekran iç mekanda yer alan tuşların azalmasına yardımcı oluyor. Yeni bir gösterge paneline ve yeni biri direksiyon simidine sahip olan otomobilde Ford’un SYNC3 adı ile andığı infotainment sistemi yer alıyor. Bu sistemin yanı sıra pek çok güvenlik ve konfor donanımına sahip olan otomobilin opsiyonel donanım listesi lüks ve konfor arayan müşterilere rahatlıkla yetecekmiş gibi görünüyor.

Ford yetkilileri yeni jenerasyon Fiesta’nın beş benzinli, iki dizel olmak üzere yedi farklı motor seçeneğinin olduğunu açıklıyor. Otomobilin benzinli motor seçenekleri 1-litre hacimli üç silindirli Ecoboost turbo benzinli motorun 100 bg, 125 bg ve 140 bg’lik versiyonlarından ve 1.1-litre hacimli üç silindirli atmosferik motorun 70 bg ve 85 bg’lik versiyonlarından oluşuyor. Otomobilin dizel motor seçenekleri ise tanıdık 1.5-litre hacimli turbo dizel motorun 85 bg ve 120 bg’lik versiyonlarından meydana geliyor. Ford, yeni Fiesta’nın ne zaman satışa çıkacağı konusunda henüz herhangi bir bilgi paylaşmış değil, ancak otomobilin önümüzdeki yılın ilk yarısında satışa sunulması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR