YENİ MODELLER › Ford Focus'a teknoloji makyajı...

Ford Focus'a teknoloji makyajı...

15 Ekim 2021 / 15:40 Ford Focus, teknolojik yeniliklerin ağır bastığı kapsamlı bir makyaj operasyonu geçirdi

Ford Focus'a teknoloji makyajı...

Ford'un kompakt sınıf modeli Focus, kapsamlı bir makyaj operasyonuna sahne oldu. Yeni nesil dijital teknolojilerden Powershift şanzımanlı 48V hafif hibrit versiyona kadar birçok yeniliğe sahne olan Focus'ta sunulan en dikkat çekici teknolojiler arasında 13,2 inç ekrana sahip, SYNC 4 akıllı iletişim ve eğlence sistemi ile Ford Dinamik LED far sistemi yer alıyor.

5d65db2a4f66b45b297fb5286a81fadd_0.jpg

Focus makyajla birlikte yeni bir görünüme bürünürken, Titanium, ST-Line ve Active versiyonları da daha belirgin bir yaklaşımla geliştirilmiş. Her versiyon kendi kişiliğini ifade eden stil detayları sunuyor. Yeni Ford Focus'ta Vignale paketi de yeniden ele alınmış. Yeni kaput tasarımı sayesinde daha yüksek bir ön tasarıma kavuşan Focus'ta Ford’un “mavi oval” logosu büyüyen ızgaranın ortasına taşınmış. Yeni LED farlar tüm yeni Focus modellerinde standart olarak sunulurken, sis farları da entegre bir şekilde tasarlanmış. Böylece amaca uygun, belirgin bir ışık imzası yaratılmış. Beş kapılı ve SW modellerde daha koyu stop camı yer alırken, üst serilerdeki LED stoplar ise daha koyu bir orta bölüm ve göz alıcı grafikler sunuyor.

6edfffc0741d1e58adff6ff1f645a265_1.jpg

Her yeni Focus versiyonu kendine özgü kişiliğini yansıtan farklı bir ön tasarıma sahip. Trend X ve Titanium serilerinde güçlü yatay çubuklarıyla ayrışan parlak krom çerçeveli geniş bir ızgara yer alıyor. Titanium serisinin ızgara çubuklarında ayrıca sıcak damgalı krom kaplama bulunuyor. Ford Performance esintili ST-Line versiyonu ise trapez ön ızgarayla sunulurken, bu sportif yüz, daha geniş yan açıklıklar boyunca parlak siyah bal peteği yüzey ve daha derin bir alt ızgarayla destekleniyor. ST-Line modellerinde ayrıca yan paneller, arka difüzör ve gizli bir arka spoyler gibi sportif detaylar da bulunuyor.

Maceracı ruhlu Active versiyonu, daha güçlü bir görünüm için SUV tasarım detaylarından ilham alıyor. Izgarada dikey hatlar yer alırken, daha derin bir alt ızgara ve daha uzun yan açıklıklar, artan sürüş yüksekliğini ve siyah gövde kaplamasını tamamlıyor. Yeni Focus’ta genişletilmiş bir Vignale paketinin sunulması sayesinde Titanium, ST-Line ve Active modellerine lüks özellikler eklenebiliyor. Vignale versiyonunda, artırılmış donanım seviyeleri ve iç mekan tasarımının yanı sıra, ızgarada ve hava girişlerinde saten kaplamalar ve özel alaşımlı jantlar gibi seçenekler bulunuyor. 

6edfffc0741d1e58adff6ff1f645a265_2.jpg

Yeni Focus, Ford'un yeni nesil SYNC 4 teknolojisine sahip. Segmentinin en büyüğü olan yeni bir 13,2 inç yatay dijital ekranla desteklenen SYNC 4, kapsamlı sürüş ve konfor özellikleriyle kullanımı kolaylaştırmak için tasarlanan sezgisel bir ara yüz içeriyor. Yeni SYNC 4 iletişim ve eğlence sistemi, sürücülerin davranışlarından bilgi edinmek ve zaman içinde daha doğru öneriler ve arama sonuçları sunmak için gelişmiş bir makine öğrenimi algoritması kullanıyor. Yeni dokunmatik ekran, daha önce fiziksel düğmelerle çalıştırılan ısıtma ve havalandırma gibi işlevler için kontroller de içeriyor; böylece daha sade görünümlü bir orta konsol tasarımı ortaya çıkıyor. Sistem ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto uyumu sunuyor ve kablosuz bağlanma özelliği sayesinde akıllı telefon işlevleri ile SYNC 4 arasında kesintisiz entegrasyonu mümkün kılıyor. 

6edfffc0741d1e58adff6ff1f645a265_4.jpg

Yeni Focus, yakıt tasarrufu sağlayan 48V mild-hybrid teknolojili EcoBoost motor seçeneği sunuyor. Bu versiyon 7-ileri, çift debriyajlı Powershift otomatik şanzıman seçeneğine de sahip. Yeni Focus’un 125 bg ve 155 bg güç seçenekleri sunan 48 volt hafif hibrit 1.0 litre EcoBoost motoru, 6-ileri manuel şanzımanla 5.1 l/100 km'den başlayan WLTP tüketimi sunuyor. Focus'un benzinli motor gamında ayrıca 100 bg gücünde 1.0 EcoBoost ve ST versiyonunda sunulan 280 beygirlik 2.3 litre EcoBoost üniteler de bulunuyor. Dizel seçenek olarak ise 95 bg ve 120 bg gücünde 1.5 litrelik EcoBlue motorlar yer alıyor.

6edfffc0741d1e58adff6ff1f645a265_3.jpg

Ford, yeni Focus’un SW versiyonunun yük hacmini 1,653 litreye yükselterek pratik kullanımı geliştiriyor. Müşteri geri bildirimlerine yanıt olarak yeni bir ıslak alan, kolay temizlenen paspas ve yan yüzeyler ile yük alanının basit ve etkin bir şekilde düzenlenmesi için bir dikey ayraç sunuluyor. 

Ford, otomobilin ayrıca Ford Performance tarafından geliştirilen yeni Focus ST versiyonunu da tanıttı. Sportif yeni bir dış görünüm ve alaşımlı jant tasarımları, baş döndürücü Yeşil renk seçeneği ve kurum içinde geliştirilen yeni Performans Koltuklar içeren Focus ST’nin yüksek performanslı EcoBoost benzinli motor ile beş kapılı ve SW seçenekleri sunulmaya devam ediyor. 

5d65db2a4f66b45b297fb5286a81fadd_3.jpg

Yeni Focus ST’nin 280 bg ve 420 Nm tork üreten 2.3 litre EcoBoost benzinli motoru gecikme önleme teknolojisine sahip ikiz kaydırmalı turbo şarj ile destekleniyor. Standart olarak sunulan 6-ileri manuel şanzıman, devir eşleştirme teknolojisine sahip olup isteğe bağlı olarak, X paketiyle daha yumuşak ve tutarlı vites küçültme sağlanabiliyor. Modelin ayrıca vites kulakçıklı 7-ileri otomatik şanzıman seçeneği de bulunuyor. 

2cd08984e44314ccc586ed1de441d714_1.jpg

Yeni Focus farklı sürüş modları da sunuyor. Bu teknoloji sürücülerin gaz pedalı tepkilerini ayarlayabilen Normal, Spor ve Eko modları arasında seçim yapabilmesine olanak verirken Elektronik Destekli Direksiyon (EPAS) ve sürüş stiline uyum sağlayabilen otomatik şanzıman içeriyor. Active versiyonda, düşük yol tutuş koşullarında güveni artırmak için Islak/Kaygan Zemin modları ve bozulabilen zeminlerde ivmenin korunmasına yardımcı olmak için tasarlanmış Kalın Kar/Kum modları sunuluyor. 

Yeni Focus'un sürüş destek teknolojileri de geliştirilmiş. Focus, Kör Nokta Asistanı, Yeni Kavşak Asistanı, Dur-Kalk ve Şerit Hizalama gibi özellikler içeren Adaptif Hız Kontrolü, Aktif Frenleme özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısıi Aktif Park Asistanı, Arka Yolcu Uyarısı gibi özellikler sunuyor.

2cd08984e44314ccc586ed1de441d714_0.jpg

ÇOK OKUNANLAR