YENİ MODELLER › Ford Kuga makyajlandı

Ford Kuga makyajlandı

21 Ocak 2024 / 23:51 Tasarımı ve donanımı güncellenen Kuga'nın PHEV seçeneğinde elektrikli sürüş menzili iyileştirilmiş

Ford Kuga makyajlandı

Kompakt SUV rekabetinde yeniden güçlü bir konuma gelmek isteyen Ford, Kuga modelini güncelledi. Yapılan kapsamlı makyajla birlikte ön tasarımı tamamen yenilenen Kuga, Titanium ve ST-Line versiyonlarında sunduğu farklı karakter özellikleriyle dikkat çekiyor. Farlar arasında uzanan LED ışık çubuğuyla bize günümüzün elektrikli otomobillerini hatırlatan Kuga, yeni ön ızgara tasarımıyla da artık daha keskin bir ifadeye sahip. 

Kuga'nın kaputunun altında da baz ıgeliştirmeler bulunuyor. Baz motor seçeneğinde 6-ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş 150 beygir gücünde 1.5 litrelik ünite görev yaparken, ikinci seçenek ise önden çekiş ve dört tekerlekten çekişli versiyonlarıyla 180 bg gücünde 2.5 litrelik benzinli hibrit motor oluyor. Kuga'nın Avrupa'daki en popüler motor seçeneklerinden olan 2.5 litrelik plug-in hibrit versiyonun ise tamamen elektrikli menzilinin geliştirildiği görülüyor. Revize edilen PHEV versiyon 62 kilometreye kadar elektrikli sürüş menzili sunabiliyor. 

2e5cd636d61d1435beeff8695683cf55_1.jpg

Yeni Kuga’nın iç tasarımı da güncellenmiş. Ön konsoldaki kumanda sayısının azaldığı görülüyor. Konforlu koltuklar opsiyon listesine eklenirken, ikinci sıradaki kayar koltuklar sayesinde arkadaki yolcular için bacak mesafesinin 1 metreye kadar artırılabildiği veya 150 litreye kadar ekstra bagaj hacmi yaratılabildiği açıklanıyor.

Araçta ayrıca önceki sisteme göre iki kat daha fazla bilgi işlem gücüne sahip Ford SYNC 4 bilgi-eğlence sistemi de yer alıyor. Bu sistem; Apple CarPlay ve Android Auto ile ana uygulamalara ve bilgilere kablosuz erişim imkânı sağlıyor. Ayrıca FordPass uygulamasıyla, yeni Kuga nerede olursa olsun, araçla bağlantıda kalmak, uzaktan aracı kontrol etmek ve araca dair güncel bilgilere erişmek mümkün. Kuga uzaktan araç kilitlerini açma, kilitleme ve uzaktan aracı çalıştırma/durdurma gibi özelliklerle donatılmış. Bağlanabilirlik özellikleri sayesinde araç konumu, depo doluluk oranı, lastik basıncı, güncel kilometre bilgisi ve motor yağı kalan ömür bilgisi gibi verilere FordPass uygulaması üzerinden erişilebiliyor.

2e5cd636d61d1435beeff8695683cf55_2.jpg

SYNC 4 ayrıca güvenli ve emniyetli bağlantıları desteklemeye yardımcı olan Römork Bağlantı Kontrol Listesi ile sürücülerin yeni Kuga’nın çekme kabiliyetinden maksimum düzeyde yararlanmasını da destekliyor. Römork Çekme Navigasyonu ise SYNC 4 ile dar virajlardan, alçak köprülerden ve diğer engellerden kaçınmaya yardımcı olacak bir rota seçilebilmesi için sürücülerin araç ve römork boyutlarını sisteme girebilmesini sağlıyor. 

Araçtaki yeni nesil Adaptif Hız Kontrolü, virajların ve kavşakların yanı sıra diğer trafik durumları için de otomatik olarak fren yapabiliyor. Öte yandan 360 derece kamera sistemi  ön, arka ve yan kameraları kullanarak 360 derecelik bir perspektif oluşturuyor; böylece park etmeyi, römorku bağlamaya hazırlanmayı ve hatta otomatik oto yıkamayı kullanmayı kolaylaştırıyor. Bir diğer sürüş destek teknolojisi olan Geri Fren Desteği ise park alanlarından geri geri çıkarken görüş mesafesinin sınırlı olduğu durumlarda kullanılıyor. Bu özellik karşıdan yaklaşan yayaları ve araçları algılayarak sürücüyü uyarıyor ve araç çarpışma riski altındaysa otomatik olarak fren yapıyor.

2e5cd636d61d1435beeff8695683cf55_3.jpg

Uzun Huzmeli Matrix LED farlar, karşıdan gelen sürücüler için parlamayı en aza indiren gelişmiş bir aydınlatma sistemi sunarken, aracın navigasyon verilerine göre farların ışık yayılımını akıllıca ayarlayarak gece sürüşü sırasında daha iyi görünürlük ve güvenlik sağlıyor.

Avrupa’da bu ay satışa sunulacak olan makyajlı Kuga, önümüzdeki dönemde Türkiye’de de müşterilerle buluşacak.

ÇOK OKUNANLAR