SEKTÖREL › Ford Otosan ihracat rekoru kırıyor

Ford Otosan ihracat rekoru kırıyor

09 Ağustos 2011 / 01:19 Ford Otosan, yılın ilk 7 ayında ihracat cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artırdı

Ford Otosan ihracat rekoru kırıyor
Ford Otosan, 2011 yılının ilk yarısını otomotiv sektörünün ihracat şampiyonu olarak geride bıraktı. Haziran ayı itibariyle 3’üncü vardiyayı başlatan Ford Otosan, Temmuz ayında 24.602 adet  araç ihraç ederek 395 milyon dolarlık rekor ihracata imza attı. Temmuz sonu itibariyle Ford Otosan’ın ihracatı 134.892 araç adedine, ihracat cirosu ise 2 milyar 180 milyon dolara ulaştı.

Ford Cargo, Transit ve Transit Connect ihracatını beş kıtaya gerçekleştiren Ford Otosan, Temmuz ayında son olarak Newyork’a Transit Connect Taksi ihracatını gerçekleştirdi. Ford Otosan, araç ihracatında sağladığı  yüzde 45 oranındaki  artışın yanısıra Almanya, İngiltere, Romanya, Brezilya ve ABD gibi önemli pazarlara yaptığı yedek parça ihracatını da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artırdı.

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “Ford Otosan olarak yılın ilk 6 ayında ihracat geliri açısından sektörümüzün lider kuruluşu olduk. Temmuz ayında kendi aylık ihracat rekorumuzu kırarak başarımızı artırarak sürdürdük. Avrupa pazarında binek otomobilde yaşanan durgunluğun aksine ticari araçlarda öngördüğümüz bir hareketlilik sözkonusu. Haziran ayında devreye aldığımız üçüncü vardiya sayesinde maksimum kapasite kullanımına ulaştık; artan ihraç pazar payı ve yeni pazarlarda oluşan ek talep artışlarına hızla cevap vererek Temmuz ayında rekor ihracat yapan şirket olduk. Katma değeri yüksek ürünlerimiz ve ‘Net İhracatçı’ kimliğimizle otomotiv sektörüne bugün liderlik ederken, yarın ihracatımızı daha da artırabilmek amacıyla 1 milyar doları aşan yatırımlarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz ” dedi.

ÇOK OKUNANLAR