SEKTÖREL › Ford Otosan'a çevre ödülü

Ford Otosan'a çevre ödülü

29 Temmuz 2011 / 00:37 Ford Otosan, Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülü’ne bu sene de layık görüldü

Ford Otosan'a çevre ödülü
Ford Otosan, Kocaeli Sanayi Odası tarafından ölçülebilir çevre yatırımlarının yanısıra çevreye ve topluma katkıları olan kuruluşların desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’ne ikinci kez layık bulundu.

Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Mustafa Menkü, ödül töreninde yaptığı konuşmada; sürdürülebilir bir çevre için yenilenebilir enerji kaynaklarının endüstride kullanımına verilen önem doğrultusunda arıtma tesislerinde güneş enerjisi kullanımına geçtiklerini belirterek, şunları söyledi: “Fabrikamızda enerji, atık ve doğal kaynakların kullanımının azaltılmasına yönelik pekçok proje gerçekleştirdik. Çevre korumaya yönelik projelerimize toplam 600.000 Euro yatırım yaparak, fabrikamızda enerji, atık, kimyasal kullanımında önemli ölçüde tasarruf sağladık. 2008-2010 döneminde gerçekleştirdiğimiz projelerle; 4.446.788 kwh elektrik tasarrufu, 2.606.000 kwh doğalgaz tasarrufu, 12.420 kg kimyasal tasarrufu, 354.630 kg atık azaltımı, 43.386 kg tehlikeli atık azaltımı sağladık ve 20.300 ton su tasarufu yaptık.”

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay da, “Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevreyle ilgili çabaları şirketlerin “yan faaliyet” olarak değerlendirilmemesi gerektiğine, şirketlerin operasyonlarının temelinde de yer alması gerektiğine dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı: “Biz Ford Otosan’da, ‘Üretirken de dünyayı korumak’ misyonuyla hareket ediyoruz. Üretim faaliyetleri sırasında olduğu gibi ürünün ömrü ve bu ömür sonrasında olabilecek çevre etkilerini azaltmak amacıyla, ürünün tasarım aşamasından itibaren tüm yaşam döngüsü boyunca olabilecek çevresel etkileri azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ford mühendisleri doğa dostu ürünler geliştirmek, karbondioksit salımında ve yakıt ekonomisinde en üst seviyeye ulaşmak için çalışmalar yapıyor. Ford Focus, Ford C-Max ve Ford Mondeo’da sunulan EcoBoost motorumuz; müthiş bir sürüş performansı sağlayan ancak aynı zamanda düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyon değerlerine sahip çevreci, yeni nesil benzinli motor ailesini temsil ediyor.  Öte yandan Ford Otosan Kocaeli fabrikasında üretilen Transit ve Transit Connect araçlarımızda %85 geri dönüşüm oranına ulaşmış durumdayız.Tüm çalışanlarımızı, tedarikçilerimizi ve paydaşlarımızı enerji verimliliği çalışmaları konusunda bilinçlendirmeyi ve teşvik etmeyi dünyaya karşı bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu çabalarımızın; Kocaeli Sanayi Odası gibi değerli kurumlardan aldığımız çevre ödülleriyle tescillenmesi bize gurur veriyor.”

ÇOK OKUNANLAR