SEKTÖREL › Ford Otosan'ın satışları ve karı arttı

Ford Otosan'ın satışları ve karı arttı

03 Ağustos 2011 / 22:12 Ford Otosan, büyük yatırım dönemine güçlü finansal sonuçlarla girdi

Ford Otosan'ın satışları ve karı arttı
Ford Otosan, 2011 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 332 milyon TL’ye yükselen Ford Otosan’ın ihracat gelirleri de yüzde 43 artışla 2 milyon 815 bin TL’ye ulaştı. Yurtiçi gelirleri yüzde 66’lık artışla 2 milyon 180 bin TL olarak gerçekleşen Ford Otosan’ın toplam satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36’lık artışla 179.054 adet oldu. Üretim ise geçen yılın ilk yarısına oranla yüzde 32 artarak 149.433 adede ulaştı.

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “2011’i Ticari Araç Yılı ilan ederek toplamda 1 milyar dolara ulaşacak yatırım harcamasına başladığımız bu döneme, çok güçlü bir finansal yapıyla giriyoruz. Artan ihracat talebini karşılamak amacıyla Haziran ayında başlattığımız 3’üncü vardiya ile üretim hacmimizi artırdık. Yılın ikinci yarısında da ihracat adetlerimizin rekor seviyeye ulaşacağını öngörüyoruz. Avrupa pazarlarında ticari araçtaki güçlü konumumuz ve en son New York şehri taksisi olarak seçilen ve pek çok büyük eyalette taksi olarak da kullanılan Transit Connect aracımızın Kuzey Amerika’ya bu yıl 36.000 adetlik ihracatı bu başarıya katkı sağlayacak” dedi. Otay, yılsonu toplam satış beklentisini ise 351.000 adet olarak açıkladı.

10’uncu kez pazar liderliği hedefi
Ford’un Avrupa’daki en büyük beş pazarından biri olan Türkiye’de 10’uncu kez liderlik hedefleyen Ford Otosan, 2011 yılının ilk 6 ayı sonunda pazara paralel büyüme sağlayarak 67.725 adetlik satış rakamı ile yüzde 15.3’lük bir pazar payı elde etti ve liderliğini korudu.

Ford Otosan temettü ödemesinde Türkiye birincisi
Son 5 yılda dolar bazında yıllık yüzde 14 temettü verimi ile İMKB’ye kote firmalar içinde ilk sırada yer alan Ford Otosan’ın 2004’ten bu yana ödediği temettü miktarı ise 2.1 milyar dolara ulaştı.

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, hem yurtiçi talep hem de ihracata bağlı olarak artan üretim adedi sayesinde istihdamı da artırdıklarını belirterek, “İhracatın yanı sıra, istihdamda da tüm zamanların en yüksek oranına ulaştık” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:  “Haziran sonu itibarıyla Ford Otosan’da 7.831 mavi yaka, 2.008 beyaz yaka çalışanımızla birlikte toplam 9.839 kişilik istihdam sağlamış bulunuyoruz. 905 kişilik Ar-Ge mühendis kadrosuyla Ford Otosan, yeni ürün yatırımları çerçevesinde üreteceği araçların geliştirilmesinde önemli rol oynayacak ve Ar-Ge konusuna verdiği önemi bu alanda istihdam yaratmaya devam ederek gösterecektir.”

ÇOK OKUNANLAR