SEKTÖREL › Ford Puma 194.300 TL'den başlıyor

Ford Puma 194.300 TL'den başlıyor

07 Ağustos 2020 / 14:46 Ford, SUV model gamını dikkat çekici bir tasarım sunan Puma modeliyle zenginleştiriyor

Ford Puma 194.300 TL'den başlıyor

Ford, SUV ve SUV karakterini yansıtan crossover modelleriyle ürün portföyünü zenginleştirmeye devam ediyor. Markanın en yeni modeli olan Puma da farklı tasarımı ve yenilikçi teknolojileri ile segmentine yeni bir soluk getiriyor. Türkiye'de “Style” ve “ST-Line” donanımları ile satışa sunulan Ford Puma, 194.300 TL ile 268.200 TL arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor.

Ford Puma, farklı güçlerde 1.0 litrelik EcoBoost motor seçenekleriyle satın alınabiliyor. Otomobilin Style donanım seviyesinde 1.0 litrelik Ecoboost motorun 95 ve 125 beygirlik versiyonları görev yaparken, ST-Line donanımında ise 155 beygir gücünde Ecoboost Hibrit motor bulunuyor. 95 beygirlik baz motor ve mild-hibrit seçenek 6-ileri manuel şanzımanla, 125 beygirlik motor ise 7-ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş. 

Puma hibritte 1,0 litre EcoBoost benzinli motora kayışla bağlanan 11,5 kW gücünde entegre bir marş/jeneratörü (BISG) bulunuyor. Geleneksel alternatörün yerini alan BISG fren anında oluşan kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor ve bu enerjiyi hava soğutmalı lityum-iyon bataryayı şarj etmek için kullanıyor. BISG aynı zamanda depolanan enerjiyi kullanarak üç silindirli benzinli motoru normal sürüş ve hızlanma anında ilave tork ile desteklemek üzere devreye giriyor. İlave torkun katkısıyla 155 bg’lik versiyon 5.6 lt/100 km (WLTP) tüketim değerine imza atıyor.

c5f7768052fad252e6668abc5e2045b6_0.jpg

Dinamik ve güçlü bir görünüme sahip olan Puma’nın iç tasarımı ise teknolojiyi kullanışlılıkla harmanlıyor. Kuga ile birlikte Ford modellerinde ilk kez sunulan akıllı 12.3" renkli dijital gösterge, 8 inçlik renkli dokunmatik ekran, "St-Line"da standart sunulan kablosuz şarj ünitesi Puma’nın kabinindeki teknolojik donanımlar arasında yer alıyor.

c5f7768052fad252e6668abc5e2045b6_1.jpg

Ford, Puma’nın kabininde kullanışlılığa da önem vermiş. Örneğin; donanıma bağlı olarak sunulan sökülebilir ve yıkanabilir ön ve arka koltuk kılıfları kabin içini ilk günkü gibi temiz tutmaya yardımcı oluyor. Ön koltuklarda daha fazla konfor için bel desteği sunulurken, artan aks mesafesi, araç yüksekliği ve ince sırtlıklı ön koltuk tasarımı ise kabindeki yaşam alanının artmasına olanak tanımış. Puma ayrıca 456 litre ile sınıfının en iyi bagaj hacmine sahip. Ayrıca Ford MegaBox donanımıyla derin ve çok yönlü bir depolama alanı ortaya çıkıyor. Bu ek depolama alanı, 763 mm genişliğinde, 752 mm uzunluğunda ve 305 mm yüksekliğinde olmak üzere 80 litrelik bir ek bagaj alanını da kullanıma sunuyor. Bu alanla birlikte bagaja 115 cm uzunluğunda bir yükü koymak mümkün oluyor. Puma’nın bagajı evcil hayvan sahiplerine de çözümler sunuyor. Bagaj fonksiyonelliği üç farklı konumda ayarlanabilen bagaj zemini ve bu sınıfta bir ilk olan Ford Akıllı Bagaj Kapağı teknolojisiyle desteklenirken, özel bir gider tapasına sahip bagaj alanı kolayca yıkanabiliyor.

c5f7768052fad252e6668abc5e2045b6_2.jpg

Euro NCAP’ten 5 yıldız alan Ford Puma’nın dört bir yanı 12 ultrasonik sensör, üç radar ve iki kamera ile denetleniyor. Tüm bu sistemlerden elde edilen veriler gerek sürüş, gerekse de park ve manevra esnasında sürücünün hayatını kolaylaştırmak ve daha güvenli bir sürüş tesis etmek üzere kullanılıyor. Puma’da Dur-kalk özelliğine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, E-Call ve Şerit Takip Sistemi gibi donanımlar sunuluyor. 180 derece açılı geri görüş kamerası da aracın arkasından geçen yayaları, bisikletlileri veya diğer araçları daha erken görme olanağı sunuyor. Çapraz Trafik Uyarısı özelliğine sahip Kör Nokta Uyarı Sistemi (BLIS) sadece kör noktadaki araçlar konusunda sürücüyü uyarmakla kalmıyor, aynı zamanda geri manevra esnasında arkadan geçmek üzere olan araçlar konusunda da sürücüyü uyarıyor. Sürücünün tepki vermemesi halinde sistem otomatik olarak fren yapabiliyor. 

c5f7768052fad252e6668abc5e2045b6_3.jpg

Aktif Fren özelliğine sahip Çarpışma Önleme Sistemi yola yakın, yol üzerinde veya yoldan karşıya geçmek üzere olan insanları algılıyor ve olası çarpışmayı önlemek veya etkisini azaltmak üzere sürücüye yardımcı oluyor. Olası Çarpışma sonrası devreye giren İkincil Çarpışma Freni teknolojisi ilk çarpışma sonrasında frenleri etkinleştirerek olası bir ikinci çarpışmayı önlüyor. Acil Durum Manevra Destek sistemi radar ve kameraları kullanarak şehir içi ve otoyol hızlarında daha yavaş giden veya durmak üzere olan araçları algılıyor ve sürücünün engel aşma manevrasını desteklemek üzere direksiyon desteğini ayarlıyor. 

ÇOK OKUNANLAR