SEKTÖREL › Ford Puma Türkiye'de...

Ford Puma Türkiye'de...

15 Temmuz 2020 / 12:08 Ford'un yeni crossover modeli Puma 192.500 TL'den başlayan fiyat etiketleriyle satışa sunuldu

Ford Puma Türkiye'de...

Ford, SUV ve SUV karakterini yansıtan crossover modelleriyle ürün portföyünü zenginleştirmeye devam ediyor. Bu modellerden biri olan Ford Puma, 192 bin 500 TL'den başlayan fiyat etiketleriyle Türkiye pazarına sunuldu. Ülkemize "Style" ve "ST-Line" donanımları ve farklı güç seçeneklerine sahip 1.0 litrelik EcoBoost motorlarla ithal edilen yeni Puma, bir çeşit mild-hybrid olan "EcoBoost Hybrid" teknolojisi de sunuyor.

1.0 litrelik EcoBoost motorun 95 ve 155 beygirlik versiyonları 6-ileri manuel şanzımanla sunulurken, 125 beygirlik versiyonda ise 7-ileri otomatik şanzıman yer alıyor. Güçlü versiyondaki "EcoBoost Hybrid" teknolojisinde küçük hacimli benzinli motoru elektromotor destekliyor. Puma’nın 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motoruna kayışla bağlanan 11,5 kW gücünde entegre marş/jeneratörü (BISG) devreye giriyor. Geleneksel alternatörün yerini alan BISG fren anında oluşan kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor ve bu enerjiyi hava soğutmalı lityum-iyon bataryayı şarj etmek için kullanıyor. BISG aynı zamanda depolanan enerjiyi kullanarak üç silindirli benzinli motoru normal sürüş ve hızlanma anında ilave tork ile desteklemek üzere devreye giriyor. İlave torkun katkısıyla 155 bg'lik versiyon 5,6 lt/100 km'lik (WLTP) yakıt tüketimine imza atıyor.

823ca2335bb97d699a1b62d7390f04a0_0.jpg

125 bg gücündeki 1.0-litre EcoBoost benzinli motor ise WLTP normuna göre 6.1 lt/100 km yakıt tüketim değeri sunuyor. Hem 1.0-litre EcoBoost hem de EcoBoost Hibrit motorlarda endüstride bir ilk olan Ford’un üç silindirli motorda silindir kapatma özelliği bulunuyor. Bu özellik güç gereksiniminin olmadığı durumlarda üç silindirden birini sadece 14 milisaniyede kapatıyor veya tekrar devreye sokabiliyor. 

823ca2335bb97d699a1b62d7390f04a0_2.jpg

Yeni Ford Puma’da alçak ve eğimli tavan çizgisi, önden arkaya doğru yükselen ve arkaya doğru iyice genişleyen omuz çizgisi dinamik ve güçlü bir görünümü beraberinde getiriyor. Yatay formlu iki parça stop lambası tasarımı, sadece daha geniş bir arka görünüm sunmakla kalmıyor aynı zamanda bagaj erişimi ve kullanımını kolaylaştırıyor. Yeni Puma, iç tasarımında ise ergonomi, inovatif yaklaşım ve konfor ile dikkat çekiyor. Donanıma bağlı olarak sunulan sökülebilir ve yıkanabilir ön ve arka koltuk kılıfları kabin içini ilk günkü gibi temiz tutmaya yardımcı oluyor. Ön koltuklarda daha fazla konfor için bel desteği sunulurken, artan aks mesafesi, araç yüksekliği ve ince sırtlıklı ön koltuk tasarımı Yeni Puma içindeki yaşam alanının da artmasına olanak tanıyor. Bu boyutsal büyümeye ek olarak Açılabilir Panoramik Cam Tavan tasarım ile ferah bir iç ortam elde edilmesi sağlanıyor.

823ca2335bb97d699a1b62d7390f04a0_1.jpg

Yeni Puma’da 456 litrelik bir bagaj hacmi bulunuyor. Müşteri gereksinimlerini karşılamak için geliştirilen FordMegaBox ile derin ve çok yönlü bir depolama alanı ortaya çıkıyor. Bu ek depolama alanı, 763 mm genişliğinde, 752 mm uzunluğunda ve 305 mm yüksekliğinde olmak üzere 80 litrelik bir ek bagaj alanını da kullanıma sunuyor. Bu alanla birlikte bagaja örneğin 115 cm uzunluğunda bir yükü koymak mümkün oluyor. Bagaj fonksiyonelliği üç farklı konumda ayarlanabilen bagaj zemini ve bu sınıfta bir ilk olan Ford Akıllı Bagaj Kapağı teknolojisi ile destekleniyor. 

Euro NCAP’ten 5 yıldız alan Ford Puma’nın dört bir yanı 12 ultrasonik sensör, üç radar ve iki kamera ile denetleniyor. Tüm bu sistemlerden elde edilen veriler gerek sürüş, gerekse de park ve manevra esnasında sürücünün hayatını kolaylaştırmak ve daha güvenli bir sürüş tesis etmek üzere kullanılıyor.  Dur-kalk özelliğine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, E-Call ve Şerit Takip Sistemi gibi donanımlar hem otoyol ve dur-kalk trafikte daha az stresli ve güvenli bir sürüş sağlıyor. 

ÇOK OKUNANLAR