KONSEPT › Ford S-MAX Concept

Ford S-MAX Concept

04 Eylül 2013 / 19:26 Ford, yeni nesil S-MAX modelinin konsept versiyonunu Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtacak...

Ford S-MAX Concept
Ford 2005’te SAV (Sport Activity Vehicle) konseptini tanıttığında günümüzün S-MAX’inin tohumlarını atmıştı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni konsept ise yakın geleceğin S-MAX’ine ışık tutuyor.

S-MAX konseptindeki yeni tasarımı, Ford’un yeni global tasarım diline sahip. Yüksek yerleştirilmiş ızgara, A-sütunlarına uzanan ön farlar ve arkaya doğru alçalan tavan çizgisi tasarım dilinin otomobile nasıl uygulandığını gösteriyor. Yeni ön kaput da, ön cam ile neredeyse aynı açıya sahip. Ön cam otomobilin arkasına doğru uzanıyor ve kendine has cam tavan oluşturuyor.

Ford mühendisleri S-MAX'in, kullanıcı beklentilerinin üzerine çıkması için içeride de ellerinden geleni yapmışlar. Sürücü odaklı orta konsolda, kapı içlerinde ve koltuklarda kullanılan ekstra yumuşak deri, karbon detaylar ve kendine has cam tavan lüks ile ferahlığı birleştiriyor.

S-MAX yenilenen tasarımının yanında yeni teknolojileriyle sürücünün sürekli otomobil ile iletişim içerisinde olmasını sağlıyor. MyFord Touch sistemine sahip Ford SYNC sistemi yolculara kablosuz internet olanağı sunuyor ve arka koltuklarda bulunan bağlantı sistemi ile yolcuların kendi cihazlarını otomobil ile eşlemesine yardımcı oluyor.

SYNC ekstra bileşenleriyle otomobilin, sürücü ve yolcuların sağlık durumunu takip etmesini sağlıyor. ECG Nabız Takibi Yapan koltuklar sürücünün nabzını takip ve kayıt ediyor. SYNC ayrıca benzer donanıma sahip otomobiller arasında bilgi aktarımı yapmayı sağlayan sistemleriyle sürücülere ekstra bilgi sunuyor. Ayrıca orta konsolda yer alan Dual-View ekran, sürücünün gerekli bilgileri görmesine, önde oturan yolcununsa aynı ekranda film izlemesine olanak sağlıyor.

Yeni S-MAX ayrıca yenilenen motor seçeneklerine sahip olacak. Çift değişkenli kam mili zamanlaması sunan 1.5 litrelik EcoBoost turbo motor da S-MAX ile sunulacak verimli motorlardan sadece biri.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR