YENİ MODELLER › Ford Türkiye sportif ürün gamını genişletiyor…

Ford Türkiye sportif ürün gamını genişletiyor…

03 Eylül 2016 / 17:32 Ford, sportif Fiesta ST ve Focus ST modellerini ülkemizde satışa sundu

Ford Türkiye sportif ürün gamını genişletiyor…

Ford Türkiye’nin şu anda ülkemizde satışa sunduğu en sportif modellerden biri olan Focus RS modelini ülkemizde satışa sunduğunu sizlere duyurmuştuk. Üreticinin sportif sürüş odaklı iki otomobili Fiesta ST ve Focus ST, Ford’un en sportif modellerinden birinin ardından ülkemizde satışa sunuldu.

Hem Fiesta ST, hem de Focus ST, Ford’un karakteristik özelliklerinden biri olan başarılı yol tutuşu ile dikkat çekiyor. Ford Team RS ekibi tarafından geliştirilen Fiesta ST, markanın en küçük spor aracı olma özelliğini taşıyor. 1.6-litre hacimli EcoBoost turbo benzinli motorundan 182 bg güç ve 240 Nm tork elde eden bu otomobil ürettiği güç ve torku 6-ileri manuel şanzıman üzerinden ön tekerleklerine iletiyor. Bu bileşim Fiesta ST’nin 0-100 km/s hızlanmasını 6.9 sn’de tamamlamasına yardımcı olurken otomobile 223 km/s’lik maksimum hız sağlıyor.

Ford’un kompakt sınıf temsilcisi Focus’un sportif versiyonu olan Focus ST’nin ise her biri 2-litre hacimli olmak üzere biri benzinli, diğeri dizel olmak üzere iki farkl motor seçeneği yer alıyor. Benzinli Focus ST 2-litre hacimli EcoBoost motorundan 250 bg güç ve 360 Nm tork üretiyor. 6-ileri manuel şanzımanla işlenen bu ünite otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 6.5 sn’de tamamlamasını sağlarken, otomobilin 248 km/s’ye kadar hızlanmasına olanak sunuyor. 2-litre hacimli TDCi turbo dizel motora sahip olan dizel Focus ST ise bu motorundan 185 bg güç ve 400 Nm tork elde ediyor. Focus ST tarihinde ilk kez motor seçenekleri arasında yer alan bu seçenek otomobile 7.7 sn’lik 0-100 km/s hızlanma zamanı ve 217 km/s’lik maksimum hız sağlıyor.

Ford Türkiye, küçük sportif modeli Fiesta ST’nin başlangıç fiyatını 28.900 euro olarak açıklıyor. Focus ST’nin baz fiyatı ise 50.200 euro olarak duyuruluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR