YENİ MODELLER › Ford, yeni Ranger’ı satışa sundu

Ford, yeni Ranger’ı satışa sundu

16 Mayıs 2016 / 09:26 Yenilenen Ranger yeni tasarımı ve donanımları ile dikkat çekiyor

Ford, yeni Ranger’ı satışa sundu

2015 yılında Avrupa’nın en çok satan pick-up modeli olan Ford Ranger, yenilenen cesur tasarımı, yeni teknolojik donanımları, ileri seviye 4x4 çekiş kabiliyeti ve yerine geçtiği modele göre yakıt tüketiminde yüzde 17’ye varan iyileşme ile iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Euro NCAP testlerinden beş yıldız alan tek pick-up model olan yeni Ford Ranger, marka tarafından segmentinin en güvenli aracı olarak gösteriliyor.

Sekiz inçlik renkli dokunmatik ekran üzerinden kumanda edilen Ford SYNC2 infotainment sistemi, geri görüş kamerası, çift ekranlı renkli ve fonksiyonel TFT gösterge paneli gibi premium araçlarda sunulan ileri teknolojileri bünyesinde barındıran Ranger, konforlu sürüşü dört tekerlekten çekiş sistemi ile birleştirmeyi vaat ediyor. Yeni Ranger optimize edilmiş yakıt ekonomisi sunarken güçlü çekiş ve yük kapasitesinin yanı sıra sınıf lideri suda ilerleme özelliğiyle dayanıklılıktan ödün vermeyecek şekilde geliştirilmiş.

Ford’un yeni pick-up’ının geliştirilen dizel motor ailesinde XLT versiyonu ile birlikte sunulan, 160 bg gücündeki elden geçirilmiş 2.2-litre hacimli TDCi dizel motor, önceki neslin 150 bg’lik motoruna kıyasla daha yüksek performans vaat ediyor. 4x4 Wildtrak modeli ile sunulan, dizel motor ailesinin en güçlüsü 200 bg güç ve 470 Nm tork üreten beş silindirli 3.2-litre TDCi dizel motor ise Ranger ürün gamında performansın zirvesi anlamına geliyor.

Ford yetkilileri 800 mm derinliğe kadar suda ilerleme kabiliyeti ve 230 mm’lik taban yüksekliğiyle Ranger’ın en zorlu arazi koşullarıyla kolayca başa çıkabilecek şekilde tasarlandığının ve geliştirildiğinin altını çiziyor. Ford’un yeni pick-up’ı ayrıca 28 derecelik yaklaşım açısı ve 28 derecelik uzaklaşma açısı ile sürücülerin dik engelleri aşarken rahat hissetmesini sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Ford Türkiye daha verimli motorlara, yeni donanımlara ve daha şık tasarıma sahip yeni Ranger’ın başlangıç fiyatını 89.000 TL olarak duyuruyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR