SEKTÖREL › Ford'un SYNC teknolojisi CeBIT'te...

Ford'un SYNC teknolojisi CeBIT'te...

27 Eylül 2011 / 20:45 internete bağlanmaktan acil yardım çağrısında bulunmaya kadar özellikler sunan Ford SYNC, CeBIT fuarında Ford standında olacak

Ford'un SYNC teknolojisi CeBIT'te...
Ford, CeBIT gibi önemli bir teknoloji ve bilişim fuarına katılacak. Günümüz iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeleri otomotiv sektörüne aktaran Ford, fuarda son teknolojisi SYNC'i tanıtacak.

Ford SYNC ile acil yardım çağrısı
Ford, SYNC sistemine entegre ettiği acil yardım çağrı özelliğiyle Avrupalı Ford kullanıcılarına önemli bir konuda daha destek oluyor. Sahip olduğu özellikleri geliştirilen Ford SYNC, otomobilin kaza yapması durumunda bulunduğu ülke ve konum farketmeksizin kendi kendine acil yardım çağrısı yapıyor. Emergency Assistance, kaza anında havayastığından birinin açılması veya acil yakıt kesme sisteminin devreye girmesiyle aktif hale gelerek GPS ünitesinin harita bilgileri yardımıyla araç sahibinin cep telefonu üzerinden bulunduğu bölgedeki acil yardım numarasını arayarak ilgili bölgenin dilinde kazayı bildirip, yardım çağrısında bulunuyor.

Ford SYNC ile araca hükmetmek
MyFord Touch’ın kullanıldığı Ford SYNC, sürücü ve yolcunun sözlü emirlerle aracın temel fonksiyonlarını kumanda etmesini sağlayan, sesle aktive olan bir araç-içi bağlantı platformu. Sistem sayesinde radyonun çalıştırılmasından klimanın ayarlanmasına kadar pekçok işlev yerine getirilebiliyor. Microsoft ile birlikte geliştirilen MyFord Touch’lı Ford SYNC, çağımızın iletişim platformlarını da barındırdığından, sosyal ağlardan mail takibine birçok online ortamla bağlantınız sürdürülebiliyor. Araç içerisinde bulunan kişisel WiFi ağından sürücü kadar yolcu da faydalanıp online kalabiliyor. SYNC ile araç kendi kendine WiFi özelliği taşıyor. Mevcut internet ağı sayesinde farklı müzik ve video platformlarıyla da köprü kuran Ford SYNC, burada seçilen müzik veya videoların da aracın müzik sistemi üzerinden takip edilmesine olanak veriyor.

CeBIT teknoloji fuarının ziyaretçileri, Ford standında markanın yeni teknolojilerini bizzat deneme fırsatına sahip olacaklar.

ÇOK OKUNANLAR