MOTORSPORLARI › Formula 1'de son söz Başbakan'ın!

Formula 1'de son söz Başbakan'ın!

06 Aralık 2012 / 01:22 TOSFED'in yeni başkanı Demir Berberoğlu, Formula 1 Türkiye GP’sinin 2013 takviminde yer alması konusunda bir açıklama yayınladı

Formula 1'de son söz Başbakan'ın!
TOSFED’in ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Genel Kurulu ve Ödül Töreni, 03 Aralık Pazartesi günü yapılan toplantılar ve açılış resepsiyonu ile resmen başladı. 5 Aralık Çarşamba günü ise haftanın en önemli toplantısı gerçekleştirildi. Sevindirici haberse, Dünya Motorsporları Konsey Toplantısı (WMSC) sonrasında geldi. Bu haber, Formula 1 takviminde 21 Temmuz’da bir yarış için yer ayrılmış olmasıydı. 5 Aralık Çarşamba günü yapılan toplantılarda görüşülen Formula 1 Türkiye Grand Prix’si konusunda Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Demir BERBEROĞLU, bir açıklama yayınladı.

Başkan Berberoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Ülkemizde bugüne kadar 7 kez yapılmış olan Formula 1 yarışlarının İstanbul Park pistimizde bu sene ve önümüzdeki yıllarda yapılabilmesi için TOSFED olarak her türlü çabanın içerisindeyiz. Bugün itibari ile İstanbul Park pisti işletmecisi Sayın Vural Ak ile Formula 1 haklarına sahip Bernie Ecclestone arasında yapılan görüşmede, ülkemizin Formula 1’e tekrar ev sahipliği yapabilmesi için Vural Ak'ın üzerine düşen tüm sorumlulukları kabulü konusunda anlaşıldığı, federasyonumuz tarafından öğrenilmiştir. Formula 1 yarışlarının 2013 takviminde yer alması ve takip eden yıllarda da devamı için ihtiyaç olan bütçenin hükümetimiz seviyesinde temini ve onaylanması hususunun tamamen Sayın Başbakanımızın kararına bağlı olarak gelişeceği herkesin malumudur. Bu konuda federasyonumuz üstüne düşen tüm gayretleri gerçekleştirmekte olup, umut verici çalışmaların başlangıcında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak isteriz." dedi.

ÇOK OKUNANLAR