SEKTÖREL › Formula E 77 milyon elektrikli araç sattıracak

Formula E 77 milyon elektrikli araç sattıracak

15 Aralık 2013 / 20:41 Ernst & Young'un raporuna göre FIA Formula E yarışları dünya çapında 77 milyon elektrikli araç satışına yol açacak

Formula E 77 milyon elektrikli araç sattıracak

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY’nin ‘FIA Formula E’nin global pazar değeri üzerine yapmış olduğu çalışmaya göre, yeni sıfır emisyonlu yarışlar önümüzdeki 25 sene içerisinde 77 milyon elektrikli aracın satışına katkı sağlayacak.

Firmanın tahminlerine göre, 77 milyon elektrikli araç satışının geçekleşmesiyle birlikte otomotiv sektörü 142 milyar avroluk ek kaynak elde edecek ve sektörde 42 bin istihdam artışı yaşanacak.

Elektrikli araçların çevresel etkilerine de odaklanan çalışmaya göre, dünya çapında 77 milyon elektrikli araç satışının yaşanması ile birlikte Japonya’nın 2,5 yıllık tüketimine eşdeğer olan 4 milyar varil petrol tasarrufu yaşanacağı ve İtalya’nın 2 yıllık karbon emisyonuna eşdeğer olan 900 bin ton karbondioksit miktarının atmosfere yayılmasını önleyeceği tahmin ediliyor. Sosyal yaşama olan etkilerine göre ise 25 milyar avro sağlık harcaması tasarrufu yaşanacağı ve şehirlerde kirliliğin azaltılması ve yaşam kalitesinde önemli bir iyileşmenin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR