SEKTÖREL › Fuar süresince yeni Golf'e 1624 talep

Fuar süresince yeni Golf'e 1624 talep

09 Kasım 2012 / 22:22 İstanbul Autoshow'da büyük bir ilgi gören yeni Golf, 12 Kasım tarihinden itibaren bayilerde...

Fuar süresince yeni Golf'e 1624 talep
Tamamen yenilenen tasarımı, sürüş destek sistemleri ve konforun yanısıra düşük yakıt tüketimiyle de önceki nesillerinden ayrılan yeni Golf, üçü benzinli, biri dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneğiyle ve 42.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Bugüne kadar geliştirilen en iyi Golf olduğu açıklanan otomobilden fuar süresince 1624 talep alındığı belirtiliyor.

Yeni Golf ailesinin benzinli versiyonları 105 bg gücünde 1.2 TSI, 122 bg'lik 1.4 TSI ve 140 bg gücünde 1.4 TSI BlueMotion motorlarla sunuluyor. ACT adı verilen aktif silindir yönetimi sistemi bulunan güçlü 1.4 TSI versiyonunun 100 km’de 4.8 litre yakıt tükettiği açıklanan yeni Golf’ün BlueMotion Technology ile donatılan dizel versiyonu ise 105 bg gücünde 1.6 litrelik TDI motora sahip.

Volkswagen’in sunduğu tüm yeni sürüş destek sistemlerinin standart olarak sunulduğu yeni Golf'te ‘Start/Stop’ sistemi ve ‘Fren Enerjisi Geri Kazanımı’ özelliği de bulunuyor. Midline Plus, Comfortline ve Highline olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satın alınabilecek yeni Golf'te, eskiden sadece DSG şanzımanlı modellerde standart olarak sunulan ESP’nin yanısıra, elektromekanik park freni ve AutoHold, yorgunluk tespit sistemi (Fatique Detection), ikincil çarpışma freni (Multi Collusion Brake), elektronik dinamik diferansiyel kilidi XDS ve dinamik direksiyon önerisi (DSR) gibi özellikler standart olarak sunuluyor.

MQB’nin kazandırdığı üst sınıf pasif güvenlik önlemleri arasında yer alan çarpışma hazırlığı (PreCrash), adaptif hız sabitleyici (ACC), Front Assist, şehir içi acil durum fren sistemi (City Emergency Brake), şerit takip asistanı (Lane Assist) gibi gelişmiş sürüş destek sistemleri de yeni Golf'te opsiyonel olarak alınabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR