YENİ MODELLER › Genesis, G90 ile premium segmenti hedefliyor

Genesis, G90 ile premium segmenti hedefliyor

16 Ocak 2016 / 14:32 Hyundai’nin premium markası Genesis, Detroit Otomobil Fuarı’nda boy gösterdi

Genesis, G90 ile premium segmenti hedefliyor

Genesis, Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıttığı G90 modeli ile birlikte Kuzey Amerika’ya giriş yaptı. Hyundai’nin Equus modelinin yerine geçen Genesis G90, 11.4 cm daha uzun aks aralığı ve yeni izolasyon malzemeleri sayesinde azaltılmış gürültü ve titreşim seviyeleri ile birlikte makyajlanmış bir Equus’tan çok daha fazlası.

2017 model Genesis G90 ABD’de 370 bg güç ile 510 Nm tork üreten 3.3-litre hacimli çift turbolu V6 ve 425 bg güç ile 520 Nm tork üreten 5-litre hacimli atmosferik V8 olmak üzere iki motor seçeneği ile sunulacak. Yeni otomobilin standart olarak arkadan itişli olacağı açıklanırken, Genesis’in model hiyerarşisinin zirvesinde yer alacak olan versiyonda H-TRAC dört tekerlekten çekiş sistemini opsiyonel olarak sunacağı biliniyor. Üretilen güç ve tork motor seçeneğine bağlı olmaksızın tekerleklere 8-ileri otomatik şanzıman üzerinden aktarılıyor.

Otomobilin dış tasarımı, yerine geçtiği Equus modelinden çok farklı olmasa bile, kabinde Genesis’in lüks kimliği açık bir şekilde dışa vurulmuş durumda. 12.3 inçlik ekrana sahip infotainment sistemi, head-up display, 17 hoparlörlü Lexicon ses sistemi, birden fazla arka koltuk düzeni seçeneği ve 9.2 inçlik ekranlara sahip arka koltuk eğlence sistemi gibi seçenekler otomobilin hangi segmentte yer aldığını gösteriyor. Yeni Genesis G90’da ayrıca Yaya Algılama Sistemi, Arka Kesişen Trafik Uyarısı ve Şerit Takip Sistemi gibi güvenlik donanımları da yer alıyor. Genesis’in önümüzdeki beş yıl içerisinde beş yeni model tanıtmayı planladığı biliniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR