SEKTÖREL › Gladyatörler için geri sayım başladı

Gladyatörler için geri sayım başladı

03 Ekim 2011 / 21:38 İlki geçen yıl düzenlenen “ODD Satış ve İletişim Ödülleri” bu yıl da otomotivin en iyilerini seçecek

Gladyatörler için geri sayım başladı
Türk otomotiv sektöründeki 53 markayı temsil eden Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) sektörel büyümeye ivme katmak için ilk kez geçen yıl organize ettiği ODD Satış ve İletişim Ödülleri’nin ikincisi için geri sayım başladı. Yılın en başarılı marka ve iletişim kampanyalarının belirleneceği ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2011 Gladyatörleri'nin final gecesi 9 Ocak 2012 gecesi düzenlenecek. Bu yıl ilk kez gerçekleşecek bir uygulama ile “Yılın Basın Lansmanı” ödülünü, otomotiv medyasının temsilcileri belirleyecek. Otomotiv sektöründe uzmanlaşan basın mensupları, kendilerine verilen şifre ve kullanıcı adıyla www.oddgladyator.com sitesine giriş yaparak, en beğendikleri lansmanı belirtecekler.

“Satış” ve “İletişim” kategorilerinde 17 farklı ödül
ODD Satış ve İletişim Ödülleri 2011 Gladyatörleri’nde “Satış” ve “İletişim” ana kategorilerinde 17 farklı ödül sahiplerini bulacak. Satış Ödülleri kategorisinde, “En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası”, “En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası”, “En Çok Satılan Otomobil Modeli”, “En Çok Satılan Otomobil Markası” ve “En Çok Satılan Marka (Otomobil+hafif ticari)” belirlenecek.

İletişim Ödülleri kategorisinde ise “Yılın TV Reklamı”, “Yılın Gazete İlanı”, “Yılın Radyo Spotu”, “Yılın Dergi İlanı”, “Yılın Basın Lansmanı”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Dijital Uygulaması”, “Yılın Outdoor Uygulaması”, “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” seçilecek.

 “Satış Ödülleri” kategorisinde birinciler, ODD veritabanına işlenen yıllık satış miktarlarına göre belirlenecek. Firmalar, ödüllere paralel olarak hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logo/amblemlerin kullanım hakkına bir yıllığına sahip olacaklar. “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorileri ise halk oylaması dışında değerlendirilecek.

ODD Başkanı Mustafa Bayraktar, Türk otomotiv sektörünün büyümesi için gerçekleştirdikleri faaliyetler arasında bu yıl ikincisini düzenledikleri Satış ve İletişim Ödülleri’nin çok önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, “Geçen yıl çok yoğun ilgi gören organizasyon, sektördeki rekabete, yeni bir heyecan getirdi. Bu yıl heyecan çok daha fazla yaşanacak. Sektöre büyük katkı sağlayan otomotiv medyasının saygın temsilcileri de bu yıl organizasyonun içinde aktif olarak yer alacak. Ayrıca bu yıl sosyal medyaya da çok önem veriyoruz. Üretici, tüketici ve medya işbirliğiyle yakaladığımız sinerji, otomotiv sektöründeki olumlu hareketliliğe güçlü bir ivme kazandıracaktır” diye konuştu.

ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce ise organizasyon hakkında bilgi vererek, “Kullanım kolaylığı sağlayacak şekilde yenilenen www.oddgladyator.com sitesinde yer alan adaylar arasında halk oylaması gerçekleştirilecek. Oylamaya katılanlar, anlık değişimleri sitede takip edebilecek. 31 Aralık 2011 tarihinde sona erecek halk oylamasının ardından kategorilerde finale 5 çalışma kalacak. Jüri, ödül töreninden bir hafta önce finale kalan çalışmaları inceleyecek ve oylama, ödül gecesinde keypad aracılığıyla gerçekleşecek” dedi.
 

ÇOK OKUNANLAR