
Good Design, Hyundai'ye beş farklı ödül verdi
01 Şubat 2023 / 03:38 Hyundai, ulaşım kategorisinin yanı sıra robotik teknolojileriyle de ödüle layık görüldü

Hyundai Motor Company, geçtiğimiz yıl tanıttığı ve gelecekteki IONIQ 7 modelinin bir yansıması olan SEVEN ve Trailer Drone konseptleriyle ulaşım kategorisinde 2022 GOOD DESIGN ödüllerini kazandı. Hyundaiayrıca, Plug & Drive (PnD) Mobility, PnD L7 ve Mobile Eccentric Droid (MobED) robotlarıyla da robotik kategorisinde ödülleri topladı. Tüm bu ödüllerle beraber toplam beş farklı alanda zirveye oturan Hyundai, 2019 yılında tanıttığı 45 ve 2020 yılındaki Prophecy konseptleriyle otomotiv endüstrisine yeni bir soluk getirmişti.
Bu şık konseptlerle beraber tam elektrikli IONIQ markası için yeni bir sayfa açan Hyundai, şimdi de önümüzdeki yıl tanıtılması planlanan Hyundai IONIQ 7’nin konsept versiyonu SEVEN ile tasarımcıların dikkatini çekti. Hyundai, geleneksel bir SUV'u yenilikçi bir yaşam alanına dönüştürerek kullanıcı değerlerine endüstri normlarından daha fazla öncelik verdiğini gösteriyor.

Trailer Drone konsepti ise ikiz e-Bogie konfigürasyonu ile tamamen otonom olarak çalışabilen ve neredeyse tren benzeri bir düzende yana doğru hareket edebilen bir mobilite konsepti. Daha önce benzeri görülmemiş bir manevra kabiliyeti sağlayan bu araç, aslında geleceğin hidrojenle çalışan bir ticari aracı.
Yapay zeka (AI) ve otonom sürüş gibi gelişen teknolojiler, otomobiller ve robotlar arasındaki sınırları da kaldırıyor. PnD (Plug & Drive) Mobility, günlük yaşamda sınırsız özgürlük vermek için geliştirilirken aynı zamanda akıllı direksiyon, fren, tekerlek içi elektrikli tahrik ve süspansiyon donanımıyla da gündelik hayatı kolaylaştırıyor.
PnD L7, geleceğin çığır açıcı robotik tabanlı mobilite çözümü olarak dikkat çekiyor. Hareket ve park için minimum alan isteyen konsept robot, kentsel uygulamalar için daha uygun bir kullanım imkanı sunuyor. Tasarımında efsanevi Apollo uzay mekiğinden esinlenilen L7, insan hareketliliğinin kapsamını, sunduğu basit ve kullanışlı çözümlerle genişletiyor.

MobED ise direksiyon, hareket kontrolü ve fren sistemlerini tek bir yapıda birleştiren dört tekerli bir modül. MobED'in minimalist tasarımı, benzersiz mekanizmasını vurgularken aynı zamanda gövdesinin dört bir yanındaki piksel aydınlatmalarıyla sürüş yönünü belirliyor ve hangi yöne hareket edeceğini önceden bildirmiş oluyor.
-
Hyundai STARIA da elektriklendi
Hyundai’nin tam elektrikli ilk MPV modeli STARIA Elektrik, Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı
-
Yeni CLA'nın mHEV versiyonu Türkiye'de...
Mercedes-Benz, yeni CLA'nın 48 volt teknolojili versiyonunu da Türkiye’de satışa sundu
-
Yeni Kia Stonic satışa sunuldu
Kia'nın B-Crossover modeli Stonic yenilenen tasarımı ve gelişmiş dijital donanımlarıyla Türkiye'de...
-
Yeni Opel Astra Brüksel’de sahneye çıktı
Opel, Brüksel Otomobil Fuarı’nda yeni Astra ve Astra Sports Tourer’ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi
-
Škoda’nın en büyük elektrikli SUV modelinin ismi belli oldu
Skoda, yedi koltuklu elektrikli SUV modeli Peaq ile ürün gamının zirvesini güçlendiriyor
-
GAZOO Racing’i artık ayrı bir performans markası
Toyota, GAZOO Racing’i yol ve yarış otomobillerini geliştiren ayrı bir performans markası olarak konumlandırdı
-
Makyajlanan Peugeot 408 gün ışığına çıktı
Peugeot, sportif fastback tasarımlı 408 modelinin makyajlanmış versiyonunu tanıttı
-
Makyajlı Dacia Sandero Türkiye’de satışa sunuldu
Dacia, makyajlı Sandero modelini 1.240.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sundu
-
Yüce Auto-Škoda, tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı
Škoda, Türkiye otomotiv pazarında 2025’te 45.321 adetlik satış gerçekleştirerek Yüce Auto tarihinin en yüksek yıllık satış rakamını elde etti.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS