FAYDALI BİLGİLER › Goodyear UltraGrip 8Performance ile kış mevsimine hazırsınız!

Goodyear UltraGrip 8Performance ile kış mevsimine hazırsınız!

09 Kasım 2013 / 08:27 Goodyear’ın kış lastiği UltraGrip 8Performance, sürücülere zorlu hava ve yol koşullarında güvenli ve konforlusürüş sağlıyor.

Goodyear UltraGrip 8Performance ile kış mevsimine hazırsınız!

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear, soğukların kapıda olduğu bugünlerde sürücülerin güvenli sürüşünü, karda va buzda güvenle yolculuk yapmalarını sağlayacak UltraGrip 8 Performance lastiğini tüketicilere öneriyor. Kış boyunca görülecek zorlu mevsim koşullarıile başa çıkmak için özel olarak tasarlanan UltraGrip 8 performance, aynızamanda 3D-BIS (3 Boyutlu Blok Kitleme Sistemi) teknolojisine de sahip.
Goodyear’ın UltraGrip 8Performance lastiği, tüketiciler arasında yapılan kapsamlı bir araştırmaya ve Avrupa çapındaki kış mevsimi yol ve trafik gerçeklerinin analizine dayanarak geliştirildi. Araştırmalar sonucunda tüketicilerin, karda aracın kontrol edilmesi için kullandıkları lastiğin sağlam kontrol, fren ve tutuş özelliklerine sahip olmasını istedikleri ortaya çıktı.
“Sadece kar yağışı olduğunda değil, hava sıcaklığının +7 derecenin altında düştüğü bölgelerdesürücülerin kış lastiği kullanmasını öneriyoruz.”
 Yaz lastiklerinde kullanılan kauçuğun, +7 derecenin altında tutunma özelliğinikaybettiğini söyleyen Goodyear Türkiye Tüketici Lastikleri Direktörü Ersin Özkan, “Bundan dolayı, karlı ve buzlu yollarda performans düşüklüğü ortaya çıkar. Oysa kış lastiklerinde kullanılan özelkauçuk sayesinde, +7 derecenin altında da lastiğin tutunma özelliği korunur. Buda tüketiciler için çok daha güvenli sürüş performansı demektir. Sadece karyağışı olduğunda değil, hava sıcaklığının +7 derecenin altında düştüğü bölgelerde sürücülerin kış lastiği kullanmasını öneriyoruz.” dedi.
Goodyear olarak, 12 Kasım 2012 tarihi itibariyle ülkemizde yürürlüğe giren Ticari Araçlarda Kış Lastiği Zorunluluğu Yasası’nı desteklediklerini vurgulayan ErsinÖzkan, “Kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili mevcut yasanın genişletilerek tüm araç grupları için geçerli olmasının trafik güvenliği açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Ersin Özkan, “Tüketicilerimize her şeyden önce can ve mal güvenliği için ilgili kış lastiği yönetmeliğine uygunhareket etmelerini  öneriyoruz. Kışlastiği sadece yasal bir zorunluluk değil, hayatınızı koruyacak bir güvenlik önlemi, aracınızın en önemli parçalarından biri. Üstün teknolojilere sahip kışlastiği ürün ailemiz UltraGrip, oldukça değişken ve zorlayıcı kış koşullarında güvenli sürüş sağlamak üzere geliştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR