Goodyear UltraGrip 8Performance ile kış mevsimine hazırsınız!
09 Kasım 2013 / 08:27 Goodyear’ın kış lastiği UltraGrip 8Performance, sürücülere zorlu hava ve yol koşullarında güvenli ve konforlusürüş sağlıyor.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear, soğukların kapıda olduğu bugünlerde sürücülerin güvenli sürüşünü, karda va buzda güvenle yolculuk yapmalarını sağlayacak UltraGrip 8 Performance lastiğini tüketicilere öneriyor. Kış boyunca görülecek zorlu mevsim koşullarıile başa çıkmak için özel olarak tasarlanan UltraGrip 8 performance, aynızamanda 3D-BIS (3 Boyutlu Blok Kitleme Sistemi) teknolojisine de sahip.
Goodyear’ın UltraGrip 8Performance lastiği, tüketiciler arasında yapılan kapsamlı bir araştırmaya ve Avrupa çapındaki kış mevsimi yol ve trafik gerçeklerinin analizine dayanarak geliştirildi. Araştırmalar sonucunda tüketicilerin, karda aracın kontrol edilmesi için kullandıkları lastiğin sağlam kontrol, fren ve tutuş özelliklerine sahip olmasını istedikleri ortaya çıktı.
“Sadece kar yağışı olduğunda değil, hava sıcaklığının +7 derecenin altında düştüğü bölgelerdesürücülerin kış lastiği kullanmasını öneriyoruz.”
Yaz lastiklerinde kullanılan kauçuğun, +7 derecenin altında tutunma özelliğinikaybettiğini söyleyen Goodyear Türkiye Tüketici Lastikleri Direktörü Ersin Özkan, “Bundan dolayı, karlı ve buzlu yollarda performans düşüklüğü ortaya çıkar. Oysa kış lastiklerinde kullanılan özelkauçuk sayesinde, +7 derecenin altında da lastiğin tutunma özelliği korunur. Buda tüketiciler için çok daha güvenli sürüş performansı demektir. Sadece karyağışı olduğunda değil, hava sıcaklığının +7 derecenin altında düştüğü bölgelerde sürücülerin kış lastiği kullanmasını öneriyoruz.” dedi.
Goodyear olarak, 12 Kasım 2012 tarihi itibariyle ülkemizde yürürlüğe giren Ticari Araçlarda Kış Lastiği Zorunluluğu Yasası’nı desteklediklerini vurgulayan ErsinÖzkan, “Kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili mevcut yasanın genişletilerek tüm araç grupları için geçerli olmasının trafik güvenliği açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Ersin Özkan, “Tüketicilerimize her şeyden önce can ve mal güvenliği için ilgili kış lastiği yönetmeliğine uygunhareket etmelerini öneriyoruz. Kışlastiği sadece yasal bir zorunluluk değil, hayatınızı koruyacak bir güvenlik önlemi, aracınızın en önemli parçalarından biri. Üstün teknolojilere sahip kışlastiği ürün ailemiz UltraGrip, oldukça değişken ve zorlayıcı kış koşullarında güvenli sürüş sağlamak üzere geliştirilmiştir” şeklinde konuştu.
-
Hyundai’den Pleos Connect hamlesi
Hyundai Motor Group, yeni nesil bilgi-eğlence sistemi Pleos Connect’i devreye alıyor
-
Yeni Peugeot 408 Türkiye’de...
Peugeot, makyajlı 408 modelini hafif hibrit motorla Türkiye’de satışa sundu
-
Škoda Avrupa’da ikinci sıraya yükseldi
Škoda, 2026’nın ilk çeyreğinde Avrupa’nın en çok tercih edilen ikinci otomobil markası oldu.
-
Pirelli Türkiye’den Ar-Ge çıkarması
Pirelli Türkiye, uluslararası etkinliklerde yapay zekâ destekli lastik teknolojilerini tanıttı.
-
Volvo’da Gemini dönemi başlıyor
Volvo Cars, Google ile iş birliği kapsamında Gemini yapay zekâ asistanını araçlarına entegre etmeye hazırlanıyor.
-
Makyajlı Fiat Topolino satışa sunuldu
Fiat, elektrikli mikro mobilite aracı Topolino’nun güncellenmiş versiyonunu Türkiye’de satışa sundu
-
Hyundai Motor Türkiye’den genç ralli şampiyonuna destek
Hyundai Motor Turkey, genç ralli pilotu Kerem Kazaz’a 2026 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda destek verecek
-
GR Yaris son çeyrekte Türkiye'de...
Sınırlı sayıda Toyota GR Yaris, 2026’nın son çeyreğinde Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor














FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS