
Google’ın otonom araçları acil durum araçlarını tanıyacak
11 Eylül 2016 / 13:59 Teknoloji devi, otonom araçlarında kullanacağı polis, ambulans, itfaiye gibi araçları tanıma sisteminin patentini aldı

Otonom araç geliştirmenin en önemli noktalarından biri bu araçlara belirli durumlara nasıl tepki vereceklerini öğretmek. Bu belirli durumlardan bir tanesi ise polis, ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçları ile ilgili. Uzun yıllardır kendi otonom aracını geliştirmek olan Google’ın patentini aldığı son sistem ise söz konusu acil durum araçları ile ilgili.
Patenti 2014 yılında alınan, ancak patentinin alındığı henüz duyurulan bu sistem, acil durum araçlarının ışıklarını tanıyor ve otonom aracın acil durum aracına tepki vermesini sağlıyor. Patenti alınan sistem elbette acil durum araçlarına yol vermek için aracı yalnızca kenara çekmiyor. Bu sistem sayesinde otonom otomobil, örneğin, önünde yer alan çevirmenin yanından nasıl geçmesi gerektiğini de biliyor.
Haber: Ege Geçyatan
-
OMODA 5 Ultima Türkiye'de...
OMODA 5, en üst donanım seviyesi olan Ultima ile Türkiye’de satışa sunuldu
-
Neue Klasse i3 sahneye çıktı
BMW'nin ikinci "Neue Klasse" modeli olan tamamen elektrikli i3 tanıtıldı. İşte elektrikli 3'ün detayları...
-
DS 7 yeni neslinde elektrikleniyor
DS Automobiles, N°7 ile kompakt SUV segmentindeki varlığını güncelliyor
-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS