
Güncellenen Mercedes-Benz CLS Türkiye'de...
25 Kasım 2021 / 20:26 Üç motor seçeneğiyle sunulan makyajlı CLS, 1.997.000 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor

Mercedes-Benz'in dört kapılı coupe modeli CLS'nin güncellenen versiyonu 1.997.000 TL ile 3.029.000 TL arasında değişen fiyat etiketleriyle Türkiye pazarına sunuldu. Makyajla birlikte daha keskin ve dinamik bir tasarıma kavuşan CLS, ülkemize 265 bg’lik CLS 300 d 4MATIC AMG, 330 bg’lik CLS 400 d 4MATIC AMG ve 435 bg’lik Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ versiyonlarıyla ithal ediliyor.
Radyatör ızgarası ve ön tamponu yenilenen CLS'nin ayrıca iç mekanı da ilave deri döşeme kombinasyonları ve yeni nesil direksiyon simidiyle iyileştirilmiş. Entegre marş alternatörüne sahip 48V hafif-hibrit teknolojili yeni nesil dizel motor seçeneği, ürün çeşitliliğini daha da zenginleştiriyor.

CLS, AMG dış mekan tasarım konseptiyle daha sportif bir görünüm sunuyor. AMG tasarım unsurlarının yer aldığı bu versiyonda, AMG’ye özel bir ön tampon, gümüş-krom ön eklenti, sportif hava girişleri, AMG tasarımlı yan marşpiyeler ve AMG bagaj üstü spoyleri gibi detaylar bulunuyor. AMG dış mekan tasarım konseptiyle ayrıca 20 inçlik çift renk çok kollu AMG jantlar da tercih edilebiliyor. Metalik spektral mavisi ise CLS’nin yeni renk seçeneği olarak sunuluyor.
CLS'nin iç mekanı da yenilendi. Açık damarlı kahverengi ceviz ağacı ve gri dişbudak ağacı olmak üzere orta konsol için iki yeni kaplama seçeneği sunuluyor. Deri koltuklarda ise Neva grisi/Magma grisi ve Sienna kahvesi/Siyah olmak üzere iki yeni renk kombinasyonu sunuluyor. Yine güncelleme kapsamında nappa deri çok işlevli yeni bir direksiyon simidi devreye giriyor. Direksiyon kolları, zarif, gümüş-krom çerçeveli parlak siyah olarak uygulanırken, vites değiştirme kulakçıkları gümüş-krom olarak sunuluyor.

Sürücü, sürüş yardım paketi (opsiyonel donanım) kapsamında, DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı ve Aktif Direksiyon Yardımcısı tarafından destekleniyor. Direksiyon simidi, sürücünün ellerini algılamak için kapasitif teknolojisini kullanıyor. Direksiyon simidi çemberinde iki bölgeli bir sensör yüzeyi bulunuyor. Direksiyon simidinin önündeki ve arkasındaki sensörler, direksiyon simidinin kavrama halinde olup olmadığını algılıyor. Artık, sürüş yardım sistemlerine aracın kontrol altında olduğunu bildirmek için bir direksiyon hareketi gerekmiyor. Bu, yarı otonom sürüşte kullanım kolaylığını artırıyor.
Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+
Mercedes-AMG, ailenin sportif üst modelini çok sayıda görsel vurgu ve çekici donanım paketleriyle güncelledi. Siyah kanatlı ve görünür hava perdeli “A-Wing” şeklindeki sportif AMG tampon ile yenilenen dikey desteklere sahip AMG imzalı ön ızgara, birçok noktası yenilenen CLS 53 4MATIC+’daki standart yeniliklerden bazıları. Cam çerçeve çıtaları cilalı alüminyum veya AMG Gece Paketi ile birlikte parlak siyah olarak sunuluyor. AMG Gece Paketi veya AMG Dış Mekan Karbon-Fiber Paketi II’ye sahip versiyonlarda sırasıyla parlak siyah ve karbon-fiber ayna kapağı sunuluyor. Mercedes-AMG sürücüleri CLS’yi yeni nesil nappa deri direksiyon simidi ve bilinen AMG direksiyon simidi kumanda tuşları ile kontrol edebiliyor.
Opsiyon olarak sunulan iki paket, coupé otomobilin daha da sportif görünmesine katkı sağlıyor. AMG Gece Paketi ile birlikte sunulan AMG Gece Paketi II ile önde radyatör ızgarasında, arkada Mercedes Yıldızı’nda ve karakterlerde koyu tonda krom uygulanıyor.

AMG DYNAMIC PLUS paketi, dinamizmi farklı uygulamalarla artırıyor. Siyah AMG yazısına sahip kırmızı renkli fren kaliperleri, dış görünüme ek bir vurgu kazandırıyor. Nappa deri/DINAMICA mikrofiber veya alternatif olarak nappa deri AMG Performance direksiyon simidi, iç mekandaki sportifliği ve zarafeti güçlendiriyor. Drift seçeneğine sahip “RACE” sürüş modu, sportif karaktere uygun pist performansını destekliyor.
CLS 53 4MATIC+, 435 bg güç ile sportif performans ve yüksek verimliliği bir arada sunuyor. Entegre marş jeneratörü anlık olarak ek 22 bg güç ve 250 Nm tork sağlarken 48 voltluk elektrik sistemini besliyor. Elektrikli Yardımcı Kompresör (eZV) ve turbo besleme, tipik AMG performansı ve sürüş dinamiklerini sunarken, aynı zamanda tüketimi ve emisyonları azaltmaya da yardımcı oluyor. Son derece hızlı vites değiştiren AMG SPEEDSHIFT TCT 9G şanzıman, tamamen değişken AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sistem ve AMG RIDE CONTROL+ havalı süspansiyon da dinamik sürüş deneyimine katkıda bulunuyor.
CLS'de Limited Edition versiyonu da sunuluyor. Sadece 300 adet üretilmesi planlanan bu versiyon, mat kaşmir beyazı ve designo mat selenit grisi renklerinde tercih edilebiliyor. Limited Edition'da yan marşpiyeler üzerine yarış şeritleri uygulanıyor. Bunlar mat kaşmir beyazı gövde renginde parlak metalik koyu gri olarak uygulanıyor. Designo mat selenit grisi gövde renginde ise şeritler parlak siyah olarak uygulanıyor. Her iki şeritte de parlak kırmızı vurgular bulunuyor. 20 inçlik 5 çift kollu, mat siyah boyalı ve beyaz çeperli hafif alaşım AMG jantlar, AMG Gece Paketi ve AMG Gece Paketi II standart sunuluyor. AMG Gece Paketi’nde; AMG ön tampon eki, yan ayna kapakları ve yan cam çıtaları parlak siyah sunuluyor. B sütunu sonrasında karartılmış arka ve arka yan camlar sunuluyor.
Limited Edition versiyonu aynı zamanda AMG DYNAMIC PLUS paketini de kapsıyor. Ön kapılar açıldığında, AMG logosu LED teknolojisi ile 3-Boyutlu olarak zemine yansıtılıyor. İki tonlu, inci gümüşü / siyah nappa deri, AMG karbon-fiber süslemeler, nappa deri ve kırmızı kontrast dikişli DINAMICA direksiyon simidi, ayrıca AMG direksiyon simidi kumanda tuşları ve orta konsolda AMG yazısı, sportif özel versiyonun iç mekanına hayat veren diğer detaylar.
-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak
-
Güncellenen Opel Astra Nisan’da Türkiye’de
Makyajlı Astra ülkemizde ilk etapta 130 HP gücünde 1.5 litrelik dizel motorla sunulacak
-
OMODA & JAECOO'dan farklı bir konumlandırma
Marka, “Hareket Halinde Sanat” tasarım felsefesiyle otomobili modern yaşamın stil sahibi bir parçası olarak konumlandırıyor.
-
ODMD'nin yeni başkanı Hakan Tiftik oldu
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi
-
Yıldızlı markanın zirvesi yenilendi
Mercedes‑Maybach S‑Serisi, tarihinin en kapsamlı güncellemelerinden biriyle sahneye çıktı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS