SEKTÖREL › Güncellenen Mercedes E-Serisi Türkiye’de

Güncellenen Mercedes E-Serisi Türkiye’de

20 Ağustos 2020 / 18:15 Kapsamlı bir makyaj operasyonu geçiren E-Serisi 754.500 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor

Güncellenen Mercedes E-Serisi Türkiye’de

Kapsamlı bir şekilde makyajlanarak yepyeni bir görünüme bürünen Mercedes-Benz E-Serisi Türkiye pazarına sunuldu. Showroom'lara Edition 1 paketiyle giriş yapan yeni E-Serisi, 754.500 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor. Ülkemizde E 200 d, E 220 d 4MATIC ve E 63 S 4MATIC+ motor seçenekleriyle sunulan otomobil, yeni tasarımı ve teknolojik özellikleriyle segmentinin en iddialı otomobillerinden biri olmaya devam edecek.

Farları, ön ızgarası, ön tamponu, bagaj kapağı ve stop grubu yeniden tasarlanan E-Serisi bu değişikliklere bağlı olarak tamamen yeni bir görünüm sunuyor. Otomobilin Exclusive versiyonu özel ön ızgarası, motor kaputunda dik konumda duran yıldız ve ön tampondaki krom süslemelerle ışıltılı bir görünüm sunarken, AMG tasarım konsepti ise AMG Performans modellerini andıran yeni tampon tasarımıyla daha sportif bir görünüm sergiliyor. Bu versiyonlar ayrıca güç kubbelerine sahip bir motor kaputuyla donatılıyor. Yüksek performanslı LED farlar E-Serisi'nde standart olarak sunulurken, ULTRA RANGE Uzun Far dâhil MULTIBEAM LED teknolojisi ise opsiyonel olarak alınabiliyor. 

E-Serisi; Metalik Yüksek Teknoloji Gümüşü, Metalik Grafit Grisi ve Metalik Mojave Grisi olmak üzere üç yeni renk seçeneğiyle üretiliyor. Ayrıca yakıt ekonomisine katkı sağlayan aerodinamik jantlarla birlikte jant seçenekleri de artırılmış.

a2019fafe8bdb4a73b69ce6774962dad_0.jpg

Otomobilin iç mekanı da daha fazla konfor sunmak üzere güncellenmiş. Standart olarak iki adet 12,3 inçlik geniş ekranlı kokpit, LINGUATRONIC akıllı sesli komut sistemi ve artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon ile birlikte MBUX kullanıma sunuluyor. İç Mekân Yardımcısı, ENERGIZING COACH ile birlikte ENERGIZING Konfor Paketi ve ayrıca ENERGIZING Koltuk Kinetiği de sürüş konforuna katkı sağlıyor. 

Yeni E-Serisi’nin "Edition 1" adındaki ilk üretime özel paketinde kapsamlı bir donanım kombinasyonu sunuluyor.  Artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon, Burmester surround ses sistemi, 2 adet 12.3 inç geniş ekranlı kokpit ve kablosuz cep telefonu şarj fonksiyonu teknolojik bileşenleri oluştururken, otomatik bagaj kapağı kapatma sistemi, kapı kapama yardımcısı (Vakumlu kapılar) ve güneş koruma paketi, sürücü ve yolcular için maksimum konfor sunuyor.

a2019fafe8bdb4a73b69ce6774962dad_1.jpg

Yenilenen Mercedes-Benz E-Serisi yeni nesil sürüş yardım sistemleri de sunuyor. Yeni nesil direksiyon, kapasitif sensörler yardımıyla Eller Direksiyonda Denetimi yapıyor. DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı yol koşullarına göre hızı uyarlıyor. Aktif Dur-Kalk Yardımcısı, Aktif Direksiyon Yardımcısı ve Sürüş Yardım Paketi bulunan modellerde, Dönüş ve Çapraz Trafik Fonksiyonu ve Araçtan Çıkış Uyarı sistemiyle güvenlik daha da ileriye taşınmış. Fonksiyonları geliştirilen Park Paketi, 360° kamera sistemi ile yandan görünüm özelliği sunuyor. Ayrıca otomatik park fonksiyonu paralel ve dikey park dışında ilk kez taralı alanlarda da çalışıyor. 

E-SERİSİ MOTOR SEÇENEKLERİ
Mercedes-Benz E-Serisi'nde görev yapan motorların güç yelpazesi 160 ile 612 bg arasında değişiyor. Türkiye’ye ilk aşamada 160 beygir gücünde 1.6 litrelik E 200 d, 194 beygir gücünde 2.0 litrelik E 220 d 4MATIC ve 612 beygir gücünde 4.0 litrelik E 63 S 4MATIC+ motor seçenekleriyle ithal edilen yeni E-Serisi'nin diğer tüm motor seçenekleri kişiye özel olarak sipariş edilebiliyor.

Otomobilde görev yapan 9G-TRONIC otomatik şanzıman da geliştirilmiş. Elektromotor, güç elektroniği ve şanzıman soğutucusu şanzımana veya şanzımanın içine taşınmış. Böylece daha önce kullanılan hat ve kablolar ortadan kalkarken, alan ve ağırlık avantajı elde edilmiş. Farklı içten yanmalı motorlarla birlikte kullanılabilen şanzımanın verimliliği de de artırılmış. Bunun yanında AMG SPEEDSHIFT MCT 9 vitesli otomatik şanzımanın da performans modellerinin gereksinimlerine uygun olarak ayarlandığı açıklanıyor. Bu şanzımanın görev yaptığı AMG modelleri E-Serisi ailesinin yine en performanslı modelleri olarak kaşrımıza çıkıyor. E 63 S 4MATIC+ 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.4 saniyede ulaşıyor. 

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan yeni E-Serisi’nin Türkiye’de satışa sunulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Markanın Kalbi’ olarak da kabul edilen ve Türkiye’de büyük ilgiyle karşılanan E-Serisi Sedan, Mercedes-Benz tarihinin en yüksek satış adedine ulaşan modeli olarak öne çıkıyor. E-Serisi Sedan ile tüm dünyada yakalanan bu başarıyı, Türkiye’de de önceki yıllarda olduğu gibi sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Yeni E-Serisi ile otomobil zekâsının artık daha heyecan verici ve dinamik hale geldiğini belirten Şükrü Bekdikhan; “Yeni E-Serisi Sedan gerek tasarım, gerekse de teknoloji noktasında bir kez daha güncellendi. Yeni E-Serisi’nin dinamik görüntüsüyle, heyecan uyandıran yenilikçi tasarımı kadar kaliteli ve nitelikli iç mekânıyla da dikkatleri üzerine çekeceğine inanıyoruz. E-Segmenti’ne adını veren E-Serisi modellerimiz Türkiye’de her zaman bu klasmanın en iyi tekliflerinden birini sunarak en fazla tercih edilen otomobillerinden oldu. Mevcut durumda Yeni E-Serisi Sedan’ın satışlarına başlarken kasım başında satışa çıkarmayı planladığımız Coupé ve Cabriolet seçenekleriyle de iddiamızı sürdüreceğiz.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR