MOTORSPORLARI › Hamilton’dan Suzuka’da buruk zafer...

Hamilton’dan Suzuka’da buruk zafer...

05 Ekim 2014 / 15:20 Bu sabah koşulan Japonya GP’sine yağmur ve Jules Bianchi’nin geçirdiği ağır kaza damga vurdu

Hamilton’dan Suzuka’da buruk zafer...

 

Formula 1’de sezonun 15. yarışı bu sabah Japonya’da bulunan Suzuka Pisti’nde koşuldu. Yarış planlandığı gibi TSİ saat 09.00’da başladı, ancak organizatörler hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle iki turun ardından yarışa ara verdi. Yaklaşık 25 dakika sonra güvenlik aracı arkasında piste geri dönen otomobiller sonraki sekiz turu güvenlik otomobilinin ardında geçirdi.

Güvenlik aracının pisti terk etmesinin ardından gerçek anlamda başlayan yarışta Lewis Hamilton yarışın lideri olan takım arkadaşı Nico Rosberg’i geçerek liderliği ele geçirdi. Her ne kadar yarışın 27. turunda pistten çıkarak takım arkadaşına liderliği kaptırsa da Britanyalı sürücü bir tur sonra Rosberg’i tekrar geçmeyi başardı. Yarışa dokuzuncu sıradan başlayan ve dün yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Vettel ise podyumun son basamağında yer almayı başardı.

Yarıştaki talihsiz olay ise son bölümde gerçekleşti. 44. tur ile birlikte başlayan yoğun yağış ilk olarak 45. turda Adrian Sutil’in Dunlop virajında pistten çıkarak kaza yapmasına sebep oldu. Bir sonraki turda ise Marussia pilotu Jules Bianchi aynı noktada pistten çıkarak Adrian Sutil’in aracını pistten çıkarmaya çalışan çekiciye çarptı. Bu ağır kaza yarışın sonlandırılmasına neden oldu. Kaza ile birlikte bilincini yitiren Jules Bianchi, ambulansla hastaneye götürüldü ve yoğun bakıma kaldırıldı. Bianchi’nin durumunun hâlâ kritik olduğu bildiriliyor.

Bu durumda çok önemli olmasa bile, yarışta puan almayı başaran ilk 10 pilot şu şekilde sıralandı:

  1. 1.  Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. 2.  Nico Rosberg (Mercedes)
  3. 3.  Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
  4. 4.  Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)
  5. 5.  Jenson Button (McLaren-Mercedes)
  6. 6.  Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
  7. 7.  Felipe Massa (Williams-Mercedes)
  8. 8.  Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
  9. 9.  Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Renault)
  10. 10.  Sergio Perez (Force India-Mercedes)

Haber: Ege Geçyatan 

ÇOK OKUNANLAR