SEKTÖREL › Hedefimiz 2 milyon araç satmak!

Hedefimiz 2 milyon araç satmak!

12 Kasım 2013 / 08:57 Audi, Mercedes ve BMW'yi geride bırakarak 2 milyon adetlik araç satışına ulaşmak istiyor...

Hedefimiz 2 milyon araç satmak!

Audi, 2020 yılına kadar 2 milyon adetlik araç satışına ulaşmayı hedefliyor. Audi şuanda senelik 1.5 milyonluk araç satışı gerçekleştiriyor. Marka önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde 11 milyar Euro'luk yatırım yapmaya hazırlanıyor. Markanın CEO'su Rupert Stadler "Audi Premium otomobil markaları arasında en iyi marka olacak en azından biz bunun için çalışıyoruz" dedi.

Premium segmentteki rakiplerinin başarıları dikkate alınırsa Audi'nin bu mücadelede işi zor. Stadler, "Her maçı kazanıyor olmamız zaten mümkün değil ama biz kaybettiğimiz maçlardan ders çıkarmasını ve mücadele etmesini biliyoruz" diye konu ile iligli bir açıklamada bulundu.

Audi 2013 ve 2015 yılları arasında 11 milyar euroluk yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırım markanın yeni ürünleri ve sürdürülebilir teknolojik faaliyetleri açısından çok önemli birer adımı oldu.

Stadler Eylül ayında düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda markanın sergilediği iki konsept modelden de gururla bahsederek "Quattro konsept modeli Audi için genetik bir koddur ve otomobil pazarının böyle bir modele ihtiyacı var. Öncelikle V8 twin turbo olarak üretilecek bu model gelecekte hybrid olarak üretilmeye başlayacak." dedi ve ekledi, "Nanuk Konsepti gibi modeller üretmeye devam edeceğiz ve bu girişimlerimiz son bulmayacak bu durum bizim yapmaya çalıştığımız işin bir parçası."

ÇOK OKUNANLAR