YENİ MODELLER › Hennessey Venom F5 detaylarıyla açıklandı

Hennessey Venom F5 detaylarıyla açıklandı

05 Ağustos 2014 / 11:31 Teksas merkezli üreticinin yeni modeli 1420 bg’den daha fazla güce sahip olacak

Hennessey Venom F5 detaylarıyla açıklandı

Henessey yeni üreteceği model olan Venom F5’in detaylarını açıkladığı bir basın bülteni yayınladı. 467 km/s’lik maksimum hızıyla 435 km/s’lik maksimum hıza sahip olan Venom GT’den daha hızlı olması hedeflenen yeni model arka difüzörü, çıkarılabilir arka kanadı ve özel olarak tasarlanan gövde altı ile yüksek miktarda downforce oluştururken 0.40’lık drag katsayısı ile de dikkat çekiyor.

1420 bg’lik maksimum gücünü Venom GT’de 1262 bg güç üreten 7-litre çift turbo V8 motordan alan yeni otomobil elde ettiği ekstra güce büyütülmüş turboşarjlar ve elden geçirilmiş intercooler ile yakıt sistemi vasıtasıyla sahip olmuş. Hennessey mühendisleri Venom F5’in gövdesinde de yüksek miktarda karbon fiber ve alüminyum kullanarak otomobilin ağırlığının 1300 kg’nin altında kalmasını sağlamış.

Teksas merkezli modifiyeci ve özel otomobil üreticisi yeni modelinin Lotus Exige bazlı Venom GT’den daha hızlı olduğunu iddia ediyor, ki bu durum Venom F5’in 0-300 km/s sprintini 13.63 sn’den, 0-320 km/s sprintini ise 14.51 sn’den daha kısa bir sürede gerçekleştireceği anlamına geliyor.

Venom F5 markanın sahip olduğu standart 6-ileri manuel şanzıman yerine tamamen yeni geliştirilen tek kavramalı kulakçıklı bir şanzıman ile sunulacak. Standart manuel şanzımandan daha hafif olan bu yeni şanzıman aynı zamanda otomobilin daha çabuk hızlanmasını sağlayacak. Bunların yani sıra GPS-bazlı stabilite ve çekiş sistemi “sürücünün F5’in yüksek gücünden hem pistte hem de yolda daha güvenli bir şekilde faydalanmasını” sağlıyor.

Otomobilin 2015 yılı içerisinde yapılacak resmi tanıtımında tüm detayların açıklanması beklenirken, ilk teslimatların 2016 yılı sonunda yapılacağı söyleniyor. Hennessey en az 30 adet Venom F5 üreteceğini açıklarken, bu otomobillerin üretimine son Venom GT’nin üretiminin tamamlanmasından sonra başlanacak. Hennessey Venom F5’in fiyatının 1.2 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip Venom GT’den daha yüksek olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR