İLK BAKIŞ › Henrik Fisker Detroit’te yeni bir süper otomobil tanıtacak

Henrik Fisker Detroit’te yeni bir süper otomobil tanıtacak

12 Aralık 2015 / 12:00 Merkezi Birleşik Devletler'de yer alan üreticinin yeni modelinin adının The Force 1 olacağı tahmin ediliyor

Henrik Fisker Detroit’te yeni bir süper otomobil tanıtacak

Henrik Fisker’in Detroit Otomobil Fuarı’nı tamamen yeni bir süper otomobili tanıtmak için kullanacağı iddia ediliyor. Yeni modelin The Force 1 adı ile anılacağı ve “ünlü bir Amerikan yarış pilotu” ile birlikte geliştirildiği biliniyor. Fisker’in bahsettiği ünlü yarış pilotunun kim olduğuna dair henüz bir bilgi bulunmuyor, ancak yeni otomobilin havalandırmaya sahip bir kaputa, kaslı çamurluklara, 21 inçlik alaşım jantlara, karbon fiber gövdeye ve aktif süspansiyon sistemine sahip olması bekleniyor.

 Otomobilin performans değerleri hakkında da henüz bili bulunmamasına karşın, Fisker Automobile Magazine’e yaptığı açıklamada söz konusu otomobilin dünyadaki en güçlü atmosferik motorlardan birine sahip olacağını söylüyor. Bu detaylı bir açıklama değil, ancak Aston Martin Vulcan’ın 800 bg güç üreten 7-litre V12 motora sahip olduğu gerçeği bir fikre sahip olmamızı sağlıyor.

Fisker The Force 1’ın güçlü bir motora sahip olmasına karşın, bir pist otomobilinin ve lüks spor otomobilin özelliklerini bir araya getireceğini iddia ederken, otomobilin Nisan 2016’dan itibaren Michigan’da üretileceğini açıklıyor. Henrik Fisker yeni otomobilinden yalnızca 50 adet üreteceğini ve otomobilin fiyatının 300.000 dolardan başlayacağını açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR