
Hidrojen yakıtlı Toyota Mirai’den menzil rekoru
03 Haziran 2021 / 00:13 Toyota’nın hidrojen yakıt hücreli aracı Mirai tek depoyla 1000 kilometreyi aştı

Toyota’nın hidrojen yakıt hücreli otomobili Mirai, tek depoyla 1000 kilometrenin üzerinde yol kat ederek bu alandaki dünya rekorunu daha da ileriye taşıdı.Orly’de bulunan HYSETCO hidrojen istasyonundan başlayan sürüş, tek depoyla 1003 kilometre gidilerek tamamlandı.
Güney Paris, Loir-et-Cher ve Indre-et-Loire bölgeleri dahil olmak üzere halka açık yollarda sıfır emisyonlu olarak 1003 kilometreyi tamamlayan Mirai’nin tüketim ve menzil verileri bağımsız otoritelerden tarafından da onaylandı. Böylelikle; hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin sıfır emisyonlu sürüş için uzun mesafelerde en önde gelen çözüm olduğunun altını çizen Toyota, yeni nesil Mirai ile bu iddiasını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Rekor denemesi sırasında yeşil hidrojen kullanılırken, 5.6 kg hidrojen depolayabilen Mirai’nin ortalama yakıt tüketimi 0.55 kg/100 km olarak gerçekleşti. Mirai, 1003 kilometrelik yolculuğunu tamamlandıktan sonra, sadece 5 dakika içerisinde yeniden dolduruldu.
Toyota’nın ikinci nesil yakıt hücreli aracı Mirai, düşük tüketimin yanı sıra daha yüksek performans da sunuyor. Akıcı ve daha dinamik bir tasarıma sahip aracın sürüş dinamiklerinin daha ileriye taşındığı açıklanıyor. Bununla birlikte yakıt hücresinin artırılan verimliliği, normal sürüş koşullarında 650 kilometre civarında menzil sunuyor. 1003 kilometrelik rekor menzil ise sürücülerin “çevreci sürüş” tarzıyla ve hiçbir özel teknik kullanılmadan gerçekleştirildi. 1003 km’lik sürüşün ardından Mirai’nin yol bilgisayarında hala 9 kilometrelik menzil bulunuyordu.

Toyota, sıfır emisyona giden yolda hidrojen bazlı bir toplum oluşturmak amacıyla hidrojenin kullanım alanlarını ve avantajlarını sergilemeye devam ediyor. Mirai ise, sıfır emisyonlu elektrikli mobilite alanında güvenli ve konforlu sürüşünün yanı sıra artırılmış menzili ve kolay dolum imkanıyla da öne çıkıyor.
-
Elektrikli C Serisi satışa sunuldu
Çift motorlu C 400 4MATIC versiyonuyla ithal edilen otomobilin fiyatı 6.360.000 TL'den başlıyor
-
Kia'nın SUV gamına yeni model eklendi
Kia’nın globalde en çok satan ikinci modeli Seltos, 2.349.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye'de...
-
STARIA'nın hafif ticarisi de geliştirildi
Hyundai, tamamen elektrikli hafif ticari modeli STARIA Cargo’yu tanıttı
-
İzmitli IONIQ 3 yollara çıktı
Hyundai IONIQ 3, dört donanım seçeneği ve 482 km'ye varan menziliyle satışa sunuldu
-
Renault MPV'de direnmeye karar verdi
Renault, E-Space konseptiyle popüleritesini kaybeden MPV segmentini terk etmeyeceğini söylüyor
-
816 HP'lik ikonik tasarımlı konsept
Peugeot, efsanevi 205 T16’dan ilham alan tamamen elektrikli E-T16 Concept’i tanıttı
-
Opel SW tasarımını yeniden yorumluyor
Opel, STX Concept ile station wagon modellerinin geleceğine ilişkin tasarım vizyonunu ortaya koydu
-
Efsanevi Citroën 2CV geri dönüyor
Elektrikli bir şehirli olarak tanıtılan 2CV konsepti ilk neslin pratik ve basit kimliğini koruyor
-
RCZ elektrikli geleceğine hazırlanıyor!
Peugeot'nun RCZ Vision konsepti katı hal bataryaya, 1000V mimariye ve 500 HP güce sahip























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS