İLK BAKIŞ › Hızlı Golf'ler bu yıl yollara çıkacak

Hızlı Golf'ler bu yıl yollara çıkacak

24 Ocak 2020 / 15:50 Yeni Volkswagen Golf'ün performanslı versiyonlarının resmi güç değerleri ortaya çıktı

Hızlı Golf'ler bu yıl yollara çıkacak

Volkswagen yeni nesil Golf'ün performanslı versiyonlarını da tanıtmaya hazırlanıyor. Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni GTI ve dizel motorlu GTD modellerini sergileyecek olan Volkswagen'in piramidin en tepesinde yer alan Golf R'ı ise Temmuz ayında düzenlenecek Goodwood Hız Festivali'nde tanıtması bekleniyor. 

Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bir bilgiye göre yeni Golf GTI'ın 2-litrelik turboşarjlı motoru 245 beygir gücü üretecekken, GTI'ın daha güçlü versiyonu ise 300 bg'lik bir güç değeri sunacak. Golf'ün dizel motorlu performans versiyonu olan GTD'nin 200 beygir gücünde olacağı bildiriliyor. Listenin en güçlü versiyonu olan Golf R'ın motor gücünde de artış bulunuyor. Yeni Golf R 333 beygir gücüyle selefinden 33 bg daha fazlasını sunacak.

Yeni Golf GTI'ın hibrit teknolojisiyle donatılabileceği konuşulmuş olsa da, GTI rozetini günümüzdeki şöhretine ve ticari başarısına ulaştıran detayları korumak isteyen Volkswagen, yeni modelde hibrit yerine yine geleneksel yolu izlemeyi tercih etmiş. Böylece güncel Golf GTI'da kullanılan Audi üretimi EA888 kodlu 2-litrelik turbo ünitenin güncellenmiş bir versiyonu tercih edilmiş. 

ÇOK OKUNANLAR