GÜNDEM › Hâlâ bir Veyron sahibi olabilirsiniz...

Hâlâ bir Veyron sahibi olabilirsiniz...

29 Aralık 2014 / 21:56 Sadece 450 adet üretilen Bugatti Veyron'un son sekiz örneği sahiplerini bekliyor

Hâlâ bir Veyron sahibi olabilirsiniz...

Bugatti başkanı Wolfgang Dürheimer markanın gelecek planları hakkında bazı ipuçları verdi. Veyron’un üretimine 2005 yılında Doğu Fransa’da bulunan Molsheim’da başlanmıştı. Ancak 450 adet üretilen otomobilin tamamı henüz satılmış değil. Car dergisine konuşan Dürheimer, sekiz otomobilin hâlâ yeni sahiplerini beklediğini söylerken, son otomobillerin daha rahat satılabilmesi için son bir özel versiyonun ortaya çıkarılabileceğinin de sinyallerini verdi.

Dürheimer’in verdiği bilgiye göre Bugatti, Veyron’un üretimine 2015 yılında son verdikten sonra hız kesmeden Veyron’un selefi olacak olan ve Chiron adı ile anılması beklenen otomobilin seri üretim öncesi versiyonlarını üretmeye başlayacak.

Bugatti rakiplerinin de farkında olacak ki, Dürheimer yeni otomobilin geliştirilmesi konusunda, “Çılgın bir Amerikalı bizi yenmek istiyor. Ödevlerimizi yapmak ve geleceğe hazırlanmak zorundayız.” diye konuşarak, Hennessey’nin 1420 bg güce ve 466.71 km/s’lik maksimum hıza sahip yeni Venom F5 modeline göndermede bulundu.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR