MOTORSPORLARI › Honda, 2016 Red Bull Global RallyCross’ta yer alacak

Honda, 2016 Red Bull Global RallyCross’ta yer alacak

24 Mart 2016 / 00:17 Japon üreticinin şampiyonada kullanacağı Civic Coupe’nin iç ve dış kaportası Avitas Motorsport tarafından Türkiye’de üretiliyor

Honda, 2016 Red Bull Global RallyCross’ta yer alacak

Honda, yaptığı açıklama ile 2016 Red Bull Global RallyCross’ta yarışacağını kamuoyuna duyurdu. Markanın şampiyonada kullanacağı yarış otomobilleri İsveçli Olsbergs MSE tarafından 2016 model seri üretim Civic Coupe baz alınarak geliştirildi. Yeni yarış otomobilini Honda Performance Development (Honda Performans Geliştirme / HPD) ile işbirliği yaparak geliştiren İsveçli üretici, otomobilin aramid/karbon kompozit plastikten üretilen iç ve dış kaportasını ise Türkiye’de yer alan Avitas Motorsport’dan temin etti.

Olsbergs MSE ve Honda Performance Development’ın ortak çalışması ile ortaya çıkan otomobilin maksimum gücünün 600 bg’den daha yüksek olduğu açıklanırken, Honda ABD Reklam Müdürü Nick Lee markanın şampiyonaya katılımı ile ilgili olarak; “Global RallyCross gerçekten ekstrem yarışın yaşandığı bir platform ve biz bu platformun yeni Civic Coupe’yi performans odaklı genç hedef kitleye göstermek için ideal olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

2016 Red Bull Global RallyCross Mayıs ayında Phoenix’te düzenlenecek yarış ile start alacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR