GÜNDEM › Honda 2030'a kadar 30 elektrikli sunacak

Honda 2030'a kadar 30 elektrikli sunacak

13 Nisan 2022 / 16:01 Honda, Japonya’da elektrifikasyon planlarını aktardığı bir basın toplantısı düzenledi

Honda 2030'a kadar 30 elektrikli sunacak

Honda Motor Co Ltd., Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlediği basın toplantısında otomobil üretimindeki elektrifikasyon sürecine yönelik yeni girişimlerini paylaştı. Yeni elektrikli modellerini piyasaya sunmak için de özel planlamalar yapıldığını duyuran Honda, 2020'lerin ikinci yarısına kadar her bölgenin pazar özelliklerine göre uyarlanmış ürünler sunacak. Kuzey Amerika Honda, 2024’te GM ile ortaklaşa geliştirmekte olduğu iki orta ve bir büyük boyutlu EV model tanıtacak. Çin'de 2027 yılına kadar toplam 10 yeni EV modeli tanıtmayı planlayan Honda, Japonya'da ise 2024'ün başlarında ilk olarak 1 milyon yen fiyata sahip ticari kullanımlı bir mini EV modelini piyasaya sürecek. Ardından Honda, kişisel kullanımlı mini-EV'leri ve EV SUV'larını da tanıtacak. 2020'lerin ikinci yarısından sonra ise Honda, küresel bir perspektiften en iyi EV'lerini tanıtmaya başlayacak. Honda, 2026’da donanım platformu ile yazılım platformunu birleştiren bir EV platformu olan Honda e: Architecture'ı kullanmaya başlayacak. 

GM ile yapılan ittifak sayesinde Honda, 2027'de Kuzey Amerika'dan başlayarak uygun fiyatlı EV'leri piyasaya sürecek. Bu girişimler aracılığıyla Honda, 2030 yılına kadar ticari amaçlı mini elektrikli araçlardan amiral gemisi modellere kadar eksiksiz bir ürün yelpazesiyle dünya çapında 30 EV modelini piyasaya sürmeyi ve yılda 2 milyondan fazla üretim yapmayı planlıyor. Honda, EV üretim operasyonlarına özel olarak Çin'de Wuhan'ın yanı sıra Guangzhou'da da bir EV tesisi kurmayı planlıyor. Ayrıca Kuzey Amerika'da da özel bir EV üretim hattı açılması düşünülüyor. 

dc4c97875fabee5f53fd091913819d12_0.jpg

Honda, karbon nötr ve elektrifikasyona yönelik çalışmalarının yanı sıra müşterilerine keyifli bir sürüş yaşatacak modeller de sunacağını açıkladı. “Sürüş keyfi”, elektrifikasyon çağında bile Honda modellerine aktarılarak Honda'nın evrensel spor zihniyeti ve ayırt edici özellikleri öne çıkacak. Honda, tamamen elektrikli iki spor model tanıtacak.

"PİL TEDARİK STRATEJİSİ İÇİN 343 MİLYON USD'LİK YATIRIM"
Honda, elektrikli araç çağındaki en önemli zorluğun pillerin küresel tedariki olduğunu belirterek akü tedarik stratejisi için iki temel yaklaşımını duyurdu. Birinci olarak Honda, dış ortaklığı güçlendirerek her bölgede sıvı lityum iyon pillerin istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini sağlayacak. Kuzey Amerika Honda, pilleri GM'den tedarik edecek. GM'den ayrı olarak Honda, pil üretimi için bir ortak girişim şirketi kurma olasılığını da araştırıyor. Çin, Honda’nın CATL ile iş birliğini güçlendirirken Japonya da Envision AESC'den mini elektrikli araçlar için pil tedarik edecek. İkinci olarak ise; Honda, yeni nesil pillerin bağımsız araştırma ve geliştirmesini daha da hızlandıracak. Honda, şu anda geliştirilmekte olan tamamen katı hal pilleri, 2024 baharında çalışır hale getirmek amacıyla yaklaşık 343 milyon dolar yatırım yaparak bir üretim hattı oluşturacak. Honda, yeni nesil pillerini yeni modellere uyarlamayı hedefliyor. 

Honda, müşterileri için yeni değer yaratacak alanlar arası bağlantılı platformun kurulması üzerine de çalışıyor. Piller de dahil olmak üzere elektrifikasyon teknolojileri, yazılım ve bağlantılı teknolojiler alanlarındaki geliştirme çalışmalarının hızlandırılması için Honda, şirket dışından insan kaynağı alımının güçlendirilmesini de içerecek şekilde geliştirme yeteneklerinin önemli ölçüde artırılması için çalışacak. Ayrıca Honda bu alanlarda, proaktif olarak sektörler arası işbirliği ve ittifakların yanı sıra yeni başlayanlara yatırım yapacak.

Motosikletler, otomobiller, güç ürünleri, dıştan takma motorlar ve uçaklar dahil olmak üzere yılda yaklaşık 30 milyon adet mobilite ürünün satışı ile dünyanın en büyük güç ünitesi üreticisi olan Honda, 2050 yılına kadar dahil olduğu tüm ürünler ve kurumsal faaliyetler için karbon nötrlüğü gerçekleştirmeyi ve karbon emisyonlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bu amaçla Honda, yalnızca motorların akülerle değiştirilmesinin değil, çok yönlü ve çok boyutlu bir yaklaşımın gerekli olduğuna inanıyor. Otomobillerin elektrifikasyonunun yanı sıra değiştirilebilir pil ve hidrojen kullanımı da dahil olmak üzere Honda, müşterilerinin çeşitli ülke ve bölgelerdeki ürünleri nasıl kullandığına göre tüm mobilite ürünleri için çeşitli çözümler sunacak. 

ÇOK OKUNANLAR