LANSMAN › Honda Accord yeniden Türkiye pazarında...

Honda Accord yeniden Türkiye pazarında...

11 Ekim 2021 / 15:47 Honda'nın D segmenti sedan modeli, 1.5 litrelik VTEC Turbo motor seçeneğiyle satışa sunuldu

Honda Accord yeniden Türkiye pazarında...

Honda’nın bir süredir ülkemize ithal edilmeyen D segment sedan modeli Accord, Executive ve Executive+ donanım seçenekleriyle yeniden Türkiye’de satışa sunuluyor. Geçtiğimiz ay City ile başlattığı sedan atağını Accord ile devam ettiren Honda Türkiye, önümüzdeki ay da yeni Civic Sedan modelini Türk tüketicisiyle buluşturacak. 

8881193040b5db1a7b31c1443c1641fb_4.jpg

Executive donanım paketi 540 bin TL, Executive+ versiyonu ise 561 bin TL’lik fiyat etiketi taşıyan Accord, yeni neslindeki 1.5 litrelik VTEC Turbo motoruyla artık Türkiye pazarına daha uygun bir otomobil. Estetik iç ve dış tasarımı, gelişmiş Honda teknolojileri içeren multimedya sistemi, Honda SENSING güvenlik donanımları ve sınıfında ilk defa sunulan “Uzaktan Motor Çalıştırma” özelliğiyle dikkat çeken otomobil, D segmentinin iddialı modelleri arasına dahil oluyor. Honda Türkiye, ülkemizdeki en lüks sedanını; Platin Beyaz, Meteor Gri, Kristal Siyah ve Kuvars Mavi olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle sunuyor.

8881193040b5db1a7b31c1443c1641fb_2.jpg

4.9 metre uzunluğunda bir gövdeye sahip olan Accord; bugüne kadarki en çarpıcı Accord tasarımını sunuyor. Geniş gövdesi, uzun motor kaputu ve alçak tavan çizgisiyle güçlü bir dış tasarıma sahip olan Accord, keskin tasarım çizgisiyle dikkat çekerken, kanat şeklindeki krom ön ızgarası, far tasarımı ve keskin havalandırma kanallarıyla karakteristik Honda yüzünü barındırıyor. Geniş çamurluk kemerleri, geriye doğru alçalan tavan hattı ve karakteristik profil çizgileri sayesinde yandan son derece sportif bir duruşa sahip olan otomobilin keskin tasarımlı bagaj kapağı aynı etkiyi arkada da devam ettiriyor. Farlar, sinyaller ve stoplarda yer verilen LED teknolojisinin de etkisiyle ışıltılı bir görünüm sunan Accord’un 17 ve 18 inç seçeneklere sahip jantları da bu görünümü destekliyor. 

DAHA SESSİZ VE DAHA RİJİT
10’uncu nesil Accord’da önceki modele göre birçok iyileştirme söz konusu. Gövdesi önceki modele göre yaklaşık yüzde 15 oranında yüksek dayanımlı çelikten imal edilen otomobilin Honda mühendisleriyle birlikte geliştirilen lastiklerinin de, sürüş kalitesini ve yol tutuş özelliklerini iyileştirdiği, aynı zamanda yuvarlanma direncini azaltmaya da yardımcı olduğu açıklanıyor. Yeni Accord ile Honda ilk defa seri üretim bir otomobil modelinde gürültüyü 6dB azaltan özel jantlara yer vermiş. Kapsamlı NVH (gürültü, titreşim ve rijitlik) önlemleri, yeni Accord’un sınıfındaki iddiasını artırıyor. Akustik ön cam, ilave bir halı bariyer tabakası, akustik kumaş gövde alt kaplamaları, ön ve arka akustik keçe çamurluk davlumbazları ve Aktif Gürültü Kontrolü (ANC) teknolojisi kullanılan yeni Accord’da yol ve rüzgar gürültüsü önemli ölçüde azaltılmış.

ae3b0581e35355dc88d576ff1887796d_2.jpg

Accord, geniş gövdesi ve uzun aks mesafesi sayesinde ferah bir iç mekan ve 470 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Dokunma hissi uyandıran yumuşak yüzeylere sahip, üç katmanlı bir ön konsola sahip olan Accord’daki tüm önemli sistemler ve kumandalar sürücünün kolayca erişebileceği bir yere konumlandırılmış. En sık kullanılan sistemlerin kumandaları direksiyon simidine entegre edilirken; direksiyonun gerisinde ise analog ve dijital öğeleri bir arada sunan okunaklı bir gösterge paneline yer verilmiş. Hız göstergesinin yanındaki 7 inçlik TFT sürücü ekranı, 8 inçlik dokunmatik multimedya sistemi ve Executive+ donanım paketinde standart olarak sunulan kablosuz akıllı telefon şarjı Accord’daki yeni nesil teknolojiler arasında yer alıyor. Dokunmatik multimedya ekranı, standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto uyumu sunuyor. Her iki işletim sistemine de USB kablosu ve Accord’un USB veri bağlantı noktasını kullanılarak erişim sağlanabiliyor. Accord’da standart ses sisteminde 180 Watt gücünde sekiz adet hoparlör bulurken; ayrıca daha gelişmiş bir ses deneyimi için 452 Watt gücünde premium ses sistemi sunuluyor.

f1ed2f731e014eb606912dee96a58074_2.jpg

Alçak tasarlanan ön konsolu ve ince A sütunları sayesinde panoramik bir ön görüş açısı sunan Accord, şimdiye kadarki en konforlu ön koltuklara sahip. Otomobilde hafızalı ve sekiz yönlü elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğunun yanı sıra dört yönlü elektrikli ön yolcu koltuğu da sunuluyor. Accord’un ön koltuklarının yanı sıra arka koltuklarında da ısıtma özelliği mevcut. Yeni Accord'un iç mekanı, sürücü ve yolcular için tasarlanan saklama alanlarıyla günlük hayatı kolaylaştırıyor. Dolgulu konsol kapağı, sürücü ve ön yolcu için rahat bir kol dayama imkanı sunarken; vites konsolunun yanında kolaylıkla erişilebilecek bir noktada iki adet bardak tutucu, kol dayamanın altında da geniş bir eşya bölmesi bulunuyor. 

ae3b0581e35355dc88d576ff1887796d_0.jpg

DÜŞÜK HACİMLİ GÜÇLÜ MOTOR
Accord ülkemize 190 beygir gücünde 1.5 litre VTEC Turbo motorla ithal ediliyor. 1.600-5.000 d/d aralığında 260 Nm tork üreten bu motor E85 yakıtı ile uyumlu bir ünite. Yüksek yakıt verimliliği ile öne çıkan yeni Accord, 164 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ve 7,3 lt/100 km’lik ortalama WLTP tüketim değeriyle dikkat çekiyor.

ECO modunda tutumlu, Sport modunda ise çevik bir karaktere bürünen Accord’un 4 silindirli VTEC Turbo motoru, sorunsuz ve öngörülebilir vites geçişleri ile düşük motor devrinde yüksek çekiş gücü sağlayan CVT şanzımanla kombine edilmiş. Yeniden tasarlanan CVT, daha canlı ilk hareket performansı için önceki nesle kıyasla yüzde 11 daha düşük bir orana sahip. CVT, direksiyon simidine yerleştirilen vites değiştirme kulakçıklarıyla manuel kullanıma da imkan sağlıyor. 0'dan 100 km/s hıza 8,9 saniyede ulaşan Accord'un ulaşabildiği maksimum hız ise 190 km/s olarak açıklanıyor.

ae3b0581e35355dc88d576ff1887796d_3.jpg

Yeni Accord, önde McPherson ve arkada bağımsız, çok kollu süspansiyon sistemi ile sunuluyor. Accord’da ilk kez kullanılan Elektrik Kontrollü Direksiyon (EPS); temassız bir tork sensörü kullanarak sürücünün direksiyon eforunu ölçüyor ve ne kadar elektromotor desteği uygulanacağını belirleyerek yumuşak, doğal ve hassas direksiyon hissi sağlıyor. 

f1ed2f731e014eb606912dee96a58074_0.jpg

UZAKTAN MOTOR ÇALIŞTIRMA ÖZELLİĞİ
Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma özelliği sunan Accord, sınıfında tek olmasıyla dikkat çeken Uzaktan Motor Çalıştırma özelliğine de sahip. Sürücü, motoru uzaktan çalıştırmak için anahtar üzerindeki LOCK düğmesine basıyor ve ardından MOTOR düğmesine basılı tutuyor. Dörtlü flaşörler yanıp sönerek sinyalin alındığını teyit ederken motor çalıştırılıyor ve bu yöntem ile aracın motoru 10 dakika boyunca çalışmaya devam ediyor. Motor uzaktan çalıştırıldığında; silecekler, aydınlatma ve ses sistemleri kapalı kalırken, güvenlik sistemi çalışmaya devam ederek araca yabancı kişilerin girişi engelleniyor. 

BİRÇOK GÜVENLİK TEKNOLOJİSİ STANDART
Honda Accord’un 10’uncu nesli, yeni ve standart birçok aktif - pasif güvenlik ve sürüş destek donanımları ile sunuluyor.  "Araç Denge Destek Sistemi"nin bir işlevi olan "Fren Asistanı", "Elektrikli Park Freni (EPB)", "Çevik Sürüş Asistanı", "Yokuş Kalkış Desteği", çok açılı geri görüş kamerası, "Çapraz Trafik Uyarı Sistemi", "Yorgunluk Tespit Sistemi" gibi özellikler sunan Accord, birçok “Honda SENSING” teknolojisiyle de donatılmış. Yeni Accord’da sunulan Honda SENSING özellikleri arasında; "Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi (CMBS)", "Çarpışma Uyarı Sistemi (FCW)", "Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDW)" ile birlikte çalışan "Şeritte Tutma Asistanı (RDM)", "Şerit Koruma Destek Sistemi (LKAS)" ve onunla uyumlu şekilde çalışan "Elektrik Destekli Direksiyon (EPS)" yer alıyor. Accord, “Düşük Hızda Takip (LSF)” ile “Uyarlanabilir Hız Sabitleme (ACC)” gibi özellikler de sunuyor. 

f1ed2f731e014eb606912dee96a58074_3.jpg

ÇOK OKUNANLAR