İLK BAKIŞ › Honda Civic hatchback prototipi Cenevre’de gösterilecek

Honda Civic hatchback prototipi Cenevre’de gösterilecek

13 Şubat 2016 / 22:34 Japon üretici, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda Civic hatchback’in protipini göstermeyi planlıyor

Honda Civic hatchback prototipi Cenevre’de gösterilecek

Honda, Civic modelinin sedan ve coupe gövde tiplerini gösterdikten sonra Avrupa’da 2017 yılının ilk aylarında satışa sunulması planlanan hatchback gövdeli Civic’in yeni bir prototipini göstermeye hazırlanıyor. Japon üreticinin Britanya’da yer alan fabrikasında üretilecek olan yeni model dünyanın çeşitli bölgelerindeki pazarlarda satışa sunulacak. Söz konusu otomobilin yukarıda yer alan teaser görseli yeni modelin arka kısmını gözler önüne seriyor ve yeni Civic hatchback’in arka kısmı sportifliğe vurgu yaparak sedan ve coupe gövdeli modellerin izlerini takip ediyor. Ortada yer alan çift egzoz çıkışına sahip kaslı bir arka tampona ve farklı bir tavan spoylerine sahip olan yeni otomobilin bumerang şeklindeki farları ise yine yukarıda bahsedilen diğer iki Civic versiyonunu anımsatıyor.

Honda Avrupa pazarında satışa sunacağı yeni Civic modelini 128 bg güç ve 200 Nm tork üreteceği iddia edilen üç silindirli 1-litre hacimli turbo benzinli motor ile sunacağını açıklıyor. Japon üreticinin ABD pazarında sunduğu 1.5-litre hacimli turboşarjlı benzinli motor seçeneğinin de Avrupa’da satışa sunulacak otomobilin motor seçenekleri arasında yer alması beklenirken, bu motorun 6-ileri manuel şanzımanın yanı sıra CVT otomatik şanzıman seçeneğine de sahip olacağı tahmin ediliyor.

Honda’nın Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki standında yukarıda bahsettiğimiz Civic hatchback prototipinin yanı sıra yakıt hücreli Clarity modelinin ve Jaz Keenlight konseptinin tanıtımlarını yapacağı söyleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR