YENİ MODELLER › Honda Civic RS satışa sunuldu

Honda Civic RS satışa sunuldu

22 Şubat 2017 / 16:13 182 beygir gücünde 1.5 VTEC TURBO motora sahip olan Civic RS yollara çıktı

Honda Civic RS satışa sunuldu

Honda, yeni Civic Sedan’ın RS model uzantısıyla sunulan daha performanslı versiyonunu Türkiye pazarına sundu. Markanın Şekerpınar’daki fabrikasında ve sadece Türkiye yolları için geliştirilen Civic RS, sportifliği sedan gövdede yaşamak isteyenlere hitap eden bir otomobil. 182 beygir gücünde turboşarjlı motora, CVT şanzımana, zengin donanıma ve 109.900 TL’lik fiyat etiketine sahip olan Civic RS, kompakt sedan türünün en sportif tasarımlarından birine sahip.

Civic Sedan’ın krom ön ızgarası yerine RS’te parlak siyah bir ızgaraya yer verilmiş. Full LED farların üst bölümünde de devam eden siyah panjur, otomobile çok daha saldırgan bir yüz ifadesi kazandırıyor. Buna ek olarak yan camlar arasındaki siyah bölümde de daha parlak bir plastik kullanılmış. Zarif bagaj spoyleri, koyu krom dış kapı kolları, farklı tasarımlı sportif jantlar ve bagaj kapağındaki RS logosu ile performanslı Civic Sedan formülünün görsel ayağı tamamlanırken, kabin de ihmal edilmemiş. Yeni nesil Civic’in kalite hissiyatı arttırılmış, geniş ve kullanışlı kabini, kırmızı gösterge paneli, vites kulakçıkları ve alüminyum pedallar ile daha sportif hale getirilmiş.

8ac9870111b82430d52288afdcd89b3d_0.jpg

Markanın yeni nesil turboşarjlı motorlarından birine sahip olan Civic RS, performansı tutumlu bir karakterle birlikte sunmayı amaçlıyor. Civic Sedan gamında sadece RS logolarıyla sunulacak olan 1.5 litrelik VTEC TURBO ünite, tıpkı Type R’ın 2-litrelik yeni motoru gibi çift supap zamanlama kontrolü ile aşırı beslemeyi bir araya getiriyor. Honda’nın piyasadaki diğer turbo benzinli motorlardan daha fazla devir çeviren VTEC TURBO ünitesi 6000 d/d’de 182 bg güç ve 1700-5500 d/d bandında 220 Nm maksimum tork verileri sunuyor. Civic Sedan’ın 125 beygir gücünde 1.6 litrelik diğer versiyonu ile karşılaştırıldığında, 1.5 turbo ünitenin daha iyi performansın yanı sıra daha düşük tüketim verilerine imza attığı görülüyor ki, bu da RS’teki motorun verimliliğini gözler önüne seriyor. 0’dan 100 km/s hıza 8.1 saniyede çıkan otomobilin ortalama yakıt tüketimi ise 6 lt/100 km olarak veriliyor.

Civic Sedan, yeni süspansiyon mimarisi ve şasisi sayesinde selefinden daha düşük bir ağırlık merkezine sahip. Sürüş pozisyonu selefinden 35 mm daha düşük olan otomobilin ayrıca burulma direnci de yüzde 52 oranında daha yüksek.Tüm bunlar ise RS logolu daha sportif versiyonun yaratılmasında mühendislere büyük bir kolaylık sağlamış. Rijit bir gövde yapısına sahip olan Civic RS, öndeki MacPherson süspansiyonları, arkada ise çok kollu bağımsız düzeneği sayesinde hem konfor hem de etkili bir yol tutuş karakteri sunuyor. Sınıfının en iyi gürültü ve titreşim (NVH) seviyesine sahip olduğu da açıklanan Civic RS, bunu daha düşük titreşim ve gürültü seviyesi için revize edilen silindir bloğuna, alüminyum alaşım motor kulaklarına, rüzgar gürültüsünü düşürecek şekilde tasarlanan A sütunlarına, 4.5 mm kalınlığındaki ön camına, üç katmanlı kapı fitillerine ve bol miktarda kullanılan yalıtım malzemelerine borçlu.

Honda Türkiye Civic RS’i kırmızı, siyah ve beyazdan oluşan üç farklı gövde rengiyle sunuyor. Otomobil için bazı opsiyon paketleri de hazırlanmış. Işık Paketi, Koruma Paketi ve Spor Paketi adıyla sunulan bu opsiyonlar ile otomobili kişiselleştirmek mümkün.

ÇOK OKUNANLAR