PARİS OTOMOBİL FUARI ÖZEL › Honda Civic Type R çıplak gözle daha alımlı!

Honda Civic Type R çıplak gözle daha alımlı!

12 Ekim 2014 / 17:54 Testlerine devam edilen güçlü otomobil, Paris Otomobil Fuarı’nda üretim konsepti olarak gösteriliyor

Honda Civic Type R çıplak gözle daha alımlı!

Honda’nın merakla beklenen güçlü modeli Civic Type R’ın üretime neredeyse hazır konsepti Paris Otomobil Fuarı’nda gösteriliyor. Çıplak gözle üç boyutlu tasarım örneklerinden daha alımlı görünen konsept otomobil agresif gövde kiti, büyük jantları, mavi rengi ve kırmızı detayları ile dikkat çekiyor. Japon üreticinin açıklamalarına göre kaputunun altında 280 bg’lik dört silindirli turbo benzinli motor barındıracak olan otomobil, ürettiği gücü ön tekerleklerine 6-ileri manuel şanzıman üzerinden aktaracak. Marka yetkilileri yeni otomobilin şimdiye kadar üretilen en sürücü ve sürüş odaklı seri üretim Honda modeli olacağını iddia ediyor.

Yeni Civic Type R güçlü motorunun ve manuel şanzımanının yanında otomobilin daha sportif bir sürüş karakterine sahip olmasını sağlayan yeni bir “+R” moduna da sahip olacak. Bu mod direksiyon üzerinde bulunan bir tuş vasıtasıyla aktive edilecek ve aktive edildikten sonra motor ve direksiyon tepkisini arttırırken, otomobilin yeni dört noktalı Adaptif Amortisör Sistemi’ni sertleştirecek.

Haber: Ege Geçyatan / Fotoğraf: Bahadır Bektaş

ÇOK OKUNANLAR