KONSEPT › Honda EV-STER Concept

Honda EV-STER Concept

30 Kasım 2011 / 13:27 Honda, elektrikli küçük spor otomobil konseptini 2011 Tokyo Otomobil Fuarı'nda gün ışığına çıkardı

Honda EV-STER Concept
Honda'nın elektrikli konseptlerine bir yenisi daha eklendi. EV-STER adını taşıyan bu konseptin maksimum sürüş keyfi sunacak şekilde tasarlandığı açıklanıyor. İki kişilik ve arkadan itişli bir roadster olan EV-STER'de ağırlığı, karbon materyaller kullanılarak düşük tutulmuş. 3570 mm'lik uzunluğuyla Honda'nın geçmişteki Beat modelini anımsatan konseptin yüksekliği de sadece 1100 mm.

Koltuklarında farklı renk döşemelerin tercih edildiği aracın kabini son derece fütüristik bir görünüme sahip. Dokunmatik ekranların yer aldığı kabindeki en dikkat çekici unsursa uçakların kontrollerini andıran direksiyon olarak öne çıkıyor.

10 kWh'lık Lithium-ion bataryalara sahip olan EV-STER'in 0-96 km/s hızlanmasını sadece 5 saniyede tamamladığı açıklanıyor. 160 km/s maksimum hıza çıkabilen konseptin tam şarjlıyken menziliyse 160 km olarak veriliyor. Aracın pillerinin 200V'lık elektrik şebekesinde 3 saatten kısa bir sürede şarj olabildiği de açıklanan bilgiler arasında.
 

ÇOK OKUNANLAR