SEKTÖREL › Honda gövde gösterisine hazırlanıyor...

Honda gövde gösterisine hazırlanıyor...

17 Nisan 2017 / 03:25 Honda, yeni Civic Type R ve NSX ile 2017 İstanbul Autoshow’un ilgi odağı olacak

Honda gövde gösterisine hazırlanıyor...

Dünyanın önde gelen otomobil üreticisi Honda ürün gamını yenilemeye ve otomobil tüketicisini yeni ve modern modellerle buluşturmaya devam ediyor. Geri bıraktığımız iki yıl boyunca ürün gamındaki her modeli yenileyen Honda, 2017 İstanbul Autoshow’da Jazz, Civic Hatchback, Civic Sedan, HR-V, C-RV olmak üzere ürün gamının tamamını otomobilseverlerle buluşturacak.

101c8e2288eefba643f4566f728d9762_0.jpg

Sadece güncel ürün gamını sergilemekle kalmayacak olan Honda, 2017 İstanbul Autoshow’da yeni Civic Type R ve Autoshow ile birlikte satışına başlanacak NSX olmak üzere iki yeni modelini lanse edecek. Honda ayrıca Formula 1 aracını standın performans bölümünde fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunacak.

En vahşi ve en iddialı Type R

Civic Type R bugüne kadarki en vahşi görüntüsüne kavuşmuş durumda. Üçlü egzoz çıkışı, devasa spoyleri, öndeki büyük hava girişleri, çamurluklarda ve kaputta bulunan havalandırma kanalları ile yüksek performanslı hatchback arenasının en çarpıcı tasarımını sunan Civic Type R'da güncel modelde olduğu gibi yine 2-litrelik VTEC TURBO motora görev verilmiş. Yeni Type R için optimize edilen motor artık 320 bg güç ve 400 Nm maksimum tork verileri sunuyor. 6-ileri manuel şanzımana sahip olan otomobilde devir eşitleme fonksiyonu da bulunmakta.

Yerine geçtiği modelden daha hafif bir gövdeye sahip olduğu açıklanan yeni Type R'ın torsiyonel rijitliğinde de yüzde 38'lik bir iyileşme olduğu belirtiliyor. Süspansiyon sistemi de elden geçirilen yarışçı Civic'in sürüş modlarında da yenilikler bulunuyor. Önceki neslinde sadece +R modu sunan otomobil, artık Comfort ve Sport modlarına da sahip. Bu modlar adaptif süspansiyonlara, direksiyona ve gaz tepkisine etki ederek Type R'ın günlük kullanım yönünü güçlendiriyor.

ÇOK OKUNANLAR