SEKTÖREL › Honda, yeni ürün gamı ile yükseliyor…

Honda, yeni ürün gamı ile yükseliyor…

29 Ekim 2015 / 10:45 Japon üretici Interbrand marka değeri sıralamasında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yükselmeyi başardı

Honda, yeni ürün gamı ile yükseliyor…

Kuruluşlara değer katan pek çok unsurdan yola çıkılarak gerçekleştirilen Interbrand - Global Markalar Raporu’nda Honda yükselişini sürdürüyor. Üç yıldır ardı ardına üst sıralara tırmanan Japon üretici, 2015 yılında 22 milyar dolarlık marka değeriyle sıralamada 19. sırada yer aldı. Her yıl en değerli 100 markanın kamuoyuna açıklandığı raporda ayrıca bu markaların başarılarının, müşterileri ihtiyaçlarına en doğru ürünü ve hizmeti sunmalarına bağlı olduğu belirtiliyor.

Honda’nın yükselişinde rol oynayan en önemli faktörün, markanın özellikle Avrupa pazarında gerçekleştirdiği atılımlar olduğu söyleniyor. 12 ay içerisinde Jazz ve HR-V modellerini tamamen yenileyen üretici, bu zaman dilimi içerisinde CR-V ve Civic Hatchback modellerini de makyajladı. Honda’nın motosiklet bölümü de yoğun bir şekilde ürün yenileme operasyonu gerçekleştirdi. Japon üretici, RC213V-S süper spor motosikleti dahil olmak üzere toplamda yedi modelini yeniledi.

Honda’nın marka değerine önemli katkı sağlayacak iki yeni model ise 2016’da tanıtılacak. Markanın yeni nesil hidrojen yakıt hücreli FCV modeli Honda’nın çevreci yaklaşımını ortaya koyacak. Performans değerleri geçtiğimiz günlerde açıklanan NSX ise Honda’nın yenilikçi ve yarışçı ruhunu temsil edecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR