KONSEPT › Honda'dan yakıt hücreli yeni bir konsept...

Honda'dan yakıt hücreli yeni bir konsept...

17 Kasım 2014 / 14:27 700 km'den fazla menzil sunan FCV konseptinin üretim versiyonu 2016'da tanıtılacak

Honda'dan yakıt hücreli yeni bir konsept...

Honda, yakıt hücreli yeni konsepti FCV'yi ((Fuel Cell Vehicle) kendi evinde, yani Japonya’da tanıttı. Markanın geçtiğimiz yıl Los Angeles Otomobil Fuarı’nda gösterdiği FCEV konseptinin gelişmiş bir versiyonu olan otomobil, Japon üretici tarafından aynı zamanda FCX Clarity’nin de halefi olarak gösteriliyor. FCX Clarity’den yüzde 33 daha küçük yakıt hücresi grubuna ve 100 kW’den fazla güce sahip otomobil 3.1 kW/L’lik güç yoğunluk verisi ile dikkat çekiyor.

70 MPa’lık yüksek basınçlı hidrojen tankı, otomobilin normal hızlarda 700 km’den fazla menzile sahip olmasını sağlarken, hidrojen tankı tamamen boşaldığında yeniden doldurulmasıysa tıpkı benzinli veya dizel otomobillerde olduğu gibi yaklaşık üç dakika sürüyor.

FCV konsepti yukarıda anlatılanların yanı sıra bünyesinde, yeni geliştirilen ve harici güç besleme ünitesiyle kombine edildiğinde konsept otomobili doğal afet gibi olağan dışı durumlarda elektrik üreten bir araca dönüştüren harici güç besleme fonksiyonunu da bünyesinde barındırıyor. Honda, FCV konseptinin üretim versiyonunu 2016 yılının Mart ayında piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR