LANSMAN › Honda’nın sedan atağı yeni City ile başladı

Honda’nın sedan atağı yeni City ile başladı

04 Eylül 2021 / 14:07 Honda’nın yeni City modeli, şık tasarımı, iddialı donanımı ve cazip fiyat etiketiyle öne çıkıyor

Honda’nın sedan atağı yeni City ile başladı

Honda, yılı iddialı bir şekilde kapatmaya hazırlanıyor. Yıl bitmeden ülkemizde yepyeni bir sedan model gamına kavuşacak olan marka, bu yöndeki ilk adımını ise yeni City modeliyle atıyor. Honda, yeni City’nin ardından Ekim ayında yeni Accord ve ardından da yeni Civic Sedan’ı Türkiye pazarına sunarak, farklı sınıflardaki sedan rekabeti için dört kapılı model gamını tamamlamış olacak.

d349488fa21c0611f35f106152b32948_3.jpg

Honda’nın sedan model ailesinin giriş seviyesini temsil eden City’nin beşinci nesli, 11 Eylül 2021 Cumartesi günü 219 bin TL’den başlayan fiyat etiketleriyle müşteriyle buluşacak. Platin Beyaz, Yakut Kırmızı, Altın Kahverengi ve Meteor Gri olmak üzere dört farklı gövde rengiyle satışa sunulan yeni Honda City, Elegance ve Executive donanım seviyeleriyle satın alınabilecek. Üst donanım seviyesi olan Executive paketinde 229 bin TL’lik bir fiyat etiketi taşıyan yeni City’den bu yıl bitmeden 4 bin adet satılması hedefleniyor. Yeni neslinde şık bir tasarıma, zengin donanım özelliklerine ve sınıfını aşan bir iç hacme kavuşan City, meydan okuyan, kendine güvenen ve dikkat çekici olmak üzere üç temel kavram üzerine geliştirilmiş.

d349488fa21c0611f35f106152b32948_0.jpg

City donanım yönünden oldukça iddialı bir otomobil. 16 inç alaşım jantları, Apple CarPlay destekli 8 inç multimedya sistemini, geri görüş kamerasını, LED stopları, anahtarsız çalıştırma sistemini ve vites değiştirme kulakçıklarını Elegance olarak adlandırılan baz versiyondan itibaren standart olarak sunan City; Executive versiyonunda ise bunlara ek olarak; anahtarsız giriş, LED far ve LED sis farları, hız sabitleme sistemi, otomatik klima, otomatik katlanan yan aynalar gibi özelliklerle geliyor.

d349488fa21c0611f35f106152b32948_2.jpg

Yeni City, sıralı dört silindirli 1.5 litrelik i-VTEC benzinli motor ve CVT şanzıman kombinasyonuyla sunuluyor. 121 bg güç ve 145 Nm maksimum tork üreten bu motor, Honda'ya özel yüksek hassasiyetli supap kontrol teknolojisine sahip. 139 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ve 6,2 lt/100 km’lik tüketim değerleriyle ekonomik bir karaktere sahip olan 1.5 litrelik ünite, alt ve orta devirlerde sunduğu yüksek tork ile gelişmiş bir yakıt verimliliği sunuyor. Motorun yanma, emme, soğutma gibi farklı işlemlerinde kullanılan çeşitli teknolojiler ile motorun verimliliği ve performansı artırılmış. 1.5 litre i-VTEC motor ile kombine edilen M-CVT şanzıman da yakıt verimliliğine destek oluyor. 

d349488fa21c0611f35f106152b32948_1.jpg

Honda mühendisleri, yeni City’de üstün sürüş konforu ile gelişmiş yol tutuş dinamiklerini bir arada sunmak için süspansiyon sistemi üzerinde de özenle çalışmış. Amortisörün yayında ve milinde yapılan optimizasyon ile alışagelmiş yapı ile karşılaştırıldığında yüzde 150’ye kadar iyileştirme elde edildiği açıklanıyor. City’de ilk kez uygulanan "Değişken Kalınlıkta İnce Yalıtım" ile minimum ağırlıkla motor gürültüsünü azaltan bir yalıtım çözümü devreye alınmış. A ve B sütunlarına uygulanan kimyasal elyaf uygulaması ile yüksek frekanslı gürültü önemli ölçüde azaltılmış. 

d349488fa21c0611f35f106152b32948_4.jpg

SEGMENTİ İÇİN İDDİALI BİR TASARIMA SAHİP
Yeni City, dış tasarımıyla güven vermeyi ve aynı zamanda etkileyici bir izlenim bırakmayı başarıyor. LED gündüz farlarının ve LED stopların standart olarak sunulduğu otomobil, keskin hatların hakim olduğu iddialı bir tasarıma sahip. Gövde oranları yeniden yorumlanan City, A sütununun alt noktasından arkaya kadar uzanan karakter çizgisiyle yandan bakıldığında, olduğundan daha uzun görünüyor. Otomobilde, görüş açılarını daha da iyileştirmek için aynalar kapı sacına monte edilirken; daha alçak ve uzun tasarlanan bagaj da otomobilin modern tasarımına katkı sağlıyor ve orantılı proporsiyonlara katkı sağlıyor. Honda’nın üst sınıf sedan modeli Accord ve Civic’te de kullanılan ön ızgara tasarımı yeni City’ye güçlü ve modern bir görünüm kazandırıyor. Donanıma bağlı olarak farklı jant seçenekleri bulunan yeni City’de modelin karakterini ve görünümünü tamamlayan sportif tasarımlı çok kollu 16 inçlik alaşım jant seçenekleri sunuluyor. 

d95745364055cda50de1b5d61ebf76cc_4.jpg

FERAH VE KULLANIŞLI KABİN YAPISI
Segmentine göre ferah ve geniş bir iç mekan sunan yeni City, ideal sürüş pozisyonu sağlayan konforlu ön koltuklara sahip. Arka koltuklarda da üstün bir konfor seviyesine ulaşılan yeni City’nin, 10’uncu nesil Civic’e göre 20 mm daha geniş arka yolcu diz mesafesi sunduğu açıklanıyor. 

bd8bd6f5075f8d42abc1defd891464f5_0.jpg

Yalın ve anlaşılır bir konsol tasarımı sunan City'de yer yer kullanılan metalik yüzeyler kalite algısını iyileştirmiş. Orta konsoldaki 8 inçlik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi; yansıma yapmayan ekran teknolojisinden faydalanıyor. Birçok bağlantı seçeneğini destekleyen sistem, USB veya Bluetooth üzerinden akıllı telefon bağlantısı sunuyor. Bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto dışında web bağlantılarını da desteklerken; kullanıcı, haritalar ve araç navigasyon sistemleri gibi çeşitli akıllı telefon uygulamalarına ait görüntüleri ekrana yansıtabiliyor. 

d95745364055cda50de1b5d61ebf76cc_3.jpg

City, kullanım alanları ve eşya gözleri açısından da oldukça cömert. İki adet bardak tutucu ve bir adet geniş saklama alanı, işlevselliğe gösterilen özeni yansıtırken; orta konsolda 600 ml şişe için uygun iki adet şişe tutucu, ayrıca ön ve arka kapılarda 1 litrelik şişe tutucu daha bulunuyor. Ayrıca el freni kolunun sağında ve solunda saklama alanları bulunuyor. Arkadaki yolcular için ise 1,5 litrelik plastik şişeler için şişe tutucu yer alıyor.  Ön koltuk sırtlıklarında da akıllı telefon tutucu olarak kullanılan ek cepler bulunuyor. Tüm bu fonksiyonel özelliklerin yanı sıra yeni City’de 519 litrelik oldukça geniş bir bagaj sunuluyor. 

d95745364055cda50de1b5d61ebf76cc_2.jpg

Honda City Türkiye lansmanında konuşma yapan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “2005 yılında Türkiye’de ilk defa uluslararası lansmanı yapılan City modelimizi 2009 yılına kadar üretim bandımızdan indirdik, daha sonra 2011 yılına kadar da ithal ettik. Yani 2 jenerasyon City’nin satışını gerçekleştirdik. Şimdi, yeni City’yi satışa sunmaktan ve yeniden yollara çıkarmaktan çok mutluyuz” dedi. 2021 yılında Honda Türkiye için yeni bir dönemin başlayacağını belirten Takuya Tsumura, “Türkiye pazarının ihtiyacına yönelik ürün gamımızı genişletiyoruz. Ülkede en çok sedan tercih edildiğini göz önüne aldığımızda bu ihtiyaca yönelik ürünler sunmalıyız. 2021 hedeflerimizden biri buydu. Satışa sunacağımız yeni modellerimizle bu hedefimizi gerçekleştirdik. Üretimin sonlanması ardından başlayacak yeni dönemde atacağımız büyüme adımları ve yatırımlarımız ile Honda’nın pazardaki konumu güçlenecek. Satış ve satış sonrası operasyonlarımızdaki başarıyı, müşteri memnuniyeti kalitemizi artırarak sürdürecek, yeni modellerimizle yine yollarda olacağız” açıklamasını da yaptı.

bd8bd6f5075f8d42abc1defd891464f5_2.jpg

Sedan ürün gamında en geniş çeşitliliğe sahip olan markalar arasında yer alacaklarını belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer ise “2021 yılının ilk yedi aylık dönemine baktığımızda, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 27 büyüme gösteren pazara karşın Honda Türkiye, yüzde 52 büyüme elde etti. 2021 yılında pazarın 650 bin bandında olmasını beklerken biz de 30 bin adet ile rekor satışa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizde genişlettiğimiz sedan ailemiz büyük rol oynuyor. Bu ay lansmanını gerçekleştirdiğimiz City’nin ardından Ekim ayında Accord ve Kasım ayında da yeni Civic modellerimizi satışa sunacağız. Ürün gamımızda her biri ayrı öneme sahip olan bu modellerimiz sedan tercih eden her bir tüketicinin ihtiyacına cevap verebilecek” dedi. Honda City’nin “Akıllı Seçim” sloganına dikkat çeken Bülent Kılıçer, “Sportif tasarımıyla güçlü sedan duruşuna farklı bir yorum getiren yeni City, performans ve donanım özellikleri anlamında tüketiciler için en akıllı seçim olacak iddiasını taşıyoruz. Anahtarsız çalıştırma özelliği, özel dizayn LED farları, tasarımı, iç kabin ferahlığı,  bagaj kapasitesi ve yakıt verimliliği gibi birçok özelliği ile rakiplerinden ayrışacak. City için 7 bin adedin üzerinde satış hedefimiz var, kısa bir sürede bu sayılara ulaşacağımızı öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOK OKUNANLAR