
Huawei ilk otomobilini tanıttı
25 Aralık 2021 / 00:15 Çinli teknoloji devi Huawei, ilk otomobil modeli olan Aito M5'i görücüye çıkardı

Ülkemizde telefonları ve akıllı saatleriyle bilinen Huawei, otomotiv endüstrisine de giriş yapıyor. Çinli teknoloji devi, HarmonyOS işletim sistemiyle çalışacak ilk otomobili "Aito M5" tanıttı. Aslında otomobil üretimi konusunda uzmanlaşmış Seres şirketine ait Aito markası tarafından üretilse de, bu yeni Çinli, Huawei tarafından tanıtıldı.

SUV segmentindeki aracın Çin'deki teslimatlarına 2022'nin Şubat ayında başlanacağı açıklanıyor. Aito M5'in fiyatı ise 250 bin yuandan (39 bin USD) başlıyor. Bu rakam, Tesla Model Y'nin yaklaşık 280 bin yuan olan fiyatından daha düşük.

Huawei Tüketici Faaliyetleri Grubu CEO’su Richard Yu, Aito M5’in rakip olarak alınan Model Y’den daha güçlü olduğunu ve daha uzun bir menzil sunduğunu belirtiyor. Aito M5'in tamamen elektrikli rakibinden farkı ise bataryanın bitmesi durumunda menzili uzatmak için fosil yakıtla çalışan bir jeneratör motora da sahip olması. Yani Aito M5, tamamen elektrikli bir otomobilden ziyade aslında bir hibrit.

Aito, konforu geliştiren çift katmanlı ses geçirmez camlarıyla da fark yaratacak gibi görünüyor. Richard Yu bu özellikle ilgili olarak; “Sunacağımız deneyim kütüphane sessizliğinde olacak.” açıklamasını yaptı. Huawei'nin akıllı saatleri, Aito M5 için anahtar görevi de üstlenebilecek.
-
C Serisi elektrik dönüşümünü tamamladı
Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni C-Serisi ile orta sınıfta teknolojik çıtayı yükseltiyor
-
IONIQ 3'ün önündeki perde kalktı
Hyundai'nin İzmit'te üreteceği yeni elektriklisi, en uygun fiyatlı IONIQ modeli olacak
-
Skoda’nın mobil şarj hizmetine yoğun ilgi
Yüce Auto–Skoda’nın mobil şarj hizmeti, ilk çeyrekte farklı markalardan yüzlerce kullanıcıya ulaştı
-
Formula 1 İstanbul’a dönüyor
İstanbul Park, 2027 itibarıyla en az 5 yıl boyunca Formula 1 takvimine yeniden dahil edildi
-
Yeni Vivaro Kamyonet Türkiye’de satışta
Opel, Tofaş üretimi yeni Vivaro Kamyonet'i 1 milyon 715 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
Mercedes-Benz EQS'in menzili artık 926 km
Yenilenen EQS, artırılmış menzil, yeni elektrik mimarisi ve yapay zeka destekli teknolojilerle tanıtıldı
-
Elektrikli Porsche Cayenne Coupé tanıtıldı
Cayenne Coupé, yüksek performans, uzun menzil ve 911’den ilham alan bir tasarım sunuyor














FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS