KONSEPT › Hyundai Hexa Space Concept

Hyundai Hexa Space Concept

07 Ocak 2012 / 03:06 Hyundai, yeni MPV konsepti Hexa Space'i Hindistan Otomobil Fuarı'nda tanıttı

Hyundai Hexa Space Concept
Hyundai’nin yeni konsepti “Hexa Space” Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen, yeni yılın ilk otomobil fuarı Auto Expo 2012’de tanıtıldı. Hyundai’nin gelişmekte olan pazalar için geliştirdiği MPV segmentindeki yeni konsepti, yenilikçi kayan kapıları ve iç mekan ferahlığı sağlayan koltuk tasarımıyla dikkat çekiyor.

Hyundai markasının “akıcı tasarım” felsefesinin en yeni örneği olan Hexa Space’in altıgen yapılı koltuk tasarımı dikkat çekici. Bu altıgen yapı sayesinde iç mekandına önemli bir hacim kazanılan Hexa Space, 8 kişilik bir oturma alanı sunuyor. Otomobilin koltukları, aynı zamanda birbirini bir yap-boz gibi tamamlayarak istenildiğinde geniş bir yükleme alanı yaratılmasına olanak sağlıyor. Gerektiğinde ikinci koltuk sırası yatırılarak limuzin konforuna ulaşıldığı açıklanan Hexa Space’in ayrıca üçüncü koltuk sırası da yatabiliyor.

Dokunmatik paneller ve tek tuşla vites değişimine olanak sağlayan şanzıman kolu gibi teknolojik yeniliklerle donatılan Hexa Space, Hyundai’nin mevcut MPV’si ix20’nin genişletilmiş platformunu kullanıyor. 4300 mm uzunluğunda, 1820 mm genişliğinde ve 1647 mm yüksekliğindeki konsept ayrıca 2750 mm'lik dingil mesafesine ve 19 inç’lik jantlara sahip. 6-ileri otomatik şanzımanla donatılan konseptte, direkt enjeksiyonlu, Kappa Serisi 1.2 litrelik turbo GDI güç ünitesine yer verilmiş.

ÇOK OKUNANLAR