KONSEPT › Hyundai hidrojenli konseptiyle geleceğe hazırlanıyor

Hyundai hidrojenli konseptiyle geleceğe hazırlanıyor

20 Aralık 2013 / 21:36 Hidrojenle çalışan yakıt hücrelerine sahip olan Hyundai Intrado konsept Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak

Hyundai hidrojenli konseptiyle geleceğe hazırlanıyor

İkonik konsept Intrado, Hyundai’nin yeni çizgilerini gözler önüne sererken aynı zamanda inovasyon anlamında da markaya pozitif bir enerji katıyor. Hyundai’nin ultra hafif otomobiller projesine göre şekillendirilen Intrado, en son teknoloji ışığı altında geliştirilmiş malzemeler kullanılarak üretilmiş.

Yeni konsept, markanın gelişmiş tasarım dilinden esintiler sunarken aynı zamanda gelecekteki hidrojenle çalışan yakıt hücreli otomobillere de farklı bir bakış açısı getiriyor. Intrado’da kullanılacak olan yeni nesil sistemler, ayrıca seri üretim yakıt hücreli ix35 Fuel Cell’in geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Bu konseptle birlikte gelecekte daha hafif ve daha gelişmiş platformlar kullanacağını vurgulayan Hyundai, araçların içerisindeki bazı donanım ağırlıklarının azaltılarak daha ekonomik yakıt tüketimleri elde edilebileceğinin de altını çizmiş oluyor.

Hyundai’nin Almanya Rüsselsheim’daki Ar-Ge Merkezi’nde tasarlanarak geliştirilen dokuzuncu konsept olan Intrado, HED-9 (Hyundai Europe Design) kod ismiyle anılıyor. Intrado adını, bir uçağın kanadının altındaki lift mekanizmasından alan konsept otomobil, uçakların üstün teknolojisi ilham alınarak geliştirilmiş. 

ÇOK OKUNANLAR